Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

UČENCI IZ PULJA PRISPELI V BOVEC

V Bovec je v torek prispelo 24 učencev četrtega in petega razreda in dva spremljevalca iz Pulja, na Bovškem pa bodo do sobote. Na svoje domove so jih sprejeli starši vrstniških otrok z Bovškega, ob prihodu pa jih je pozdravil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Izmenjava otrok med Občinama Pulj in Bovec je plod tesnega sodelovanja med županoma Bovca in Pulja Valterjem Mlekužem in Borisom Miletićem. Najprej jim je dobrodošlico na Bovškem zaželel ravnatelj OŠ Bovec Iztok Kenda, nato pa še župan Valter Mlekuž:

»Zelo sem vesel, da naše izmenjave odlično potekajo in da ste prišli spet k nam na Bovško. Projekt, ki sva ga zastavila jaz in vaš župan Boris Miletić, je več kot le izmenjava, saj je tudi spomin na dogodek, ki se ne bi smel nikoli zgoditi. Zato sem še posebno vesel, da se naše sodelovanje nadaljuje. Mi nimamo morja, imamo pa druge lepote in na Kaninu sneg. Verjamem, da se boste imeli pri nas lepo, tako kot so se imeli tudi vaši predhodniki in kot so se imeli naši učenci pri vas na morju. Tudi sam vsako leto obiščem prijatelja župana in njegove sodelavce v Pulju in tudi sam se imam pri vas lepo. Lahko rečem, da živite v prelepem mestu. Uživajte pri nas, zagotovo pa bodo naš ravnatelj Iztok ter Peter in Nada za vas lepo skrbeli. Pred vašim odhodom vas bom še enkrat pozdravil, do takrat pa prijetno bivanje pri nas,« je poudaril Mlekuž, tako kot ravnatelj Iztok Kenda hvaležen bovškim družinam gostiteljicam otrok iz Pulja za njihovo sodelovanje.

V imenu otrok je njihova spremljevalka ravnatelju OŠ Bovec Iztoku Kendi podarila simbolično darilce iz njihovega mesta.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi