Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

SESTANEK ZA ORGANIZACIJO EVROPSKEGA PRVENSTVA KAJAK-KANU SOČA 2019

Evropsko prvenstvo kajak-kanu Soča 2019 se bo letos začelo in zaključilo s slavnostnim odprtjem in zaključkom v Bovcu, potekalo pa bo od 14. do 18. maja.

Danes so se za mizo usedli vsi, ki bodo organizacijsko vključeni v izvedbo Evropskega prvenstva, in sicer: župana Občin Bovec in Kobarid Valter Mlekuž in Marko Matajurc, direktorica Uprave Občine Bovec mag. Katarina Barbara Ostan, predstavniki Kajakaške zveze Slovenije pod vodstvom Jakoba Marušiča, predstavnika KKSE Magda Kovačič in Andrej Humar, ravnatelja OŠ Bovec in OŠ Kobarid Iztok Kenda in Melita Jakelj, predsednik GZ Bovec Boris Zorko, poveljnik GZ Bovec Uroše Kemper, predstavnik PGD Kobarid Mitja Ivančič, zastopnik GIZ raftarjev Dolina Soče Adis Hrovat, vodja Medobčinske uprave Suzana Konec ter Robert Trampuž, ki bo v organizacijskem odboru skrbel za protokol in spremno dogajanje.

Ožji organizacijski odbor sestavljajo župana Občin Bovec in Kobarid Valter Mlekuž in Marko Matajurc, predstavnika KZS Andrej Ribič in Jakob Marušič, predstavnica KKSE Magda Kovačič in vodja Medobčinske uprave Suzana Konec.

Danes so prisotni evidentirali potrebne aktivnosti in si razdelili naloge, do prihodnjega sestanka pa bo glavni organizator, Kajakaška zveza Slovenije, pripravila tudi oceno stroškov oziroma potrebnih sredstev za izvedbo. Zdaj je že znano, da bo odprtje prvenstva potekalo na bovškem trgu, 14. maja 2019, ob 20. uri, zaključek pa na istem odru, 18. maja, ob 18. uri. Same tekme se bodo odvijale na odseku reke Soče pod Trnovim ob Soči, natančne urnike pa bomo objavili tudi na tej spletni strani. Najlepšega od vseh dnevov si bodo učenci obeh OŠ izbrali za športni dan z nekaterimi zanimivimi aktivnostmi, seveda pa organizator na bovškem trgu načrtuje tudi pestro večerno dogajanje kot neke vrste vstop v poletneprireditve.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

 

Oglejte si tudi