Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Prevoznost naših cest

Bovško dostopno samo iz kobariške smeri.

V primerjavi s težavami, ki jih doživljajo  vsepovsod v državi so razmere v naši občini obvladljive in razmeroma ugodne.

Obilnejšo snežno odejo so preprečile višje temperature, tako da je deževalo in so bili večjih količin snega 

deležni Log pod Mangrtom, Strmec in prelaz Predel. Višje temperature so tudi preprečile žled in škodo v gozdovih, razen krajših prekinitev elektro oskrba ni bila motena. Tako naj tudi ostane in upajmo, da

neugodne vremenske napovedi tega ne bodo spremenile.

Zelo pa sočustvujemo z vsemi v bližnji in daljni okolici, ki preživljajo dramatične čase, ki jih je povzročila nepojmljiva ledena katastrofa.

 

Se je pa tudi tokrat izkazala naša prometna ranljivost in na vse strani, razen proti Kobaridu smo odrezani od sveta. Prelaz Vršič je zaprt in za vzdreževanje prevoznosti v letošnjem državnem proračunu niso bila zagotovljena potreba denarna sredstva.

 

Prav tako nista prevozni cesti čez Učjo in Predel. Najnovejše infromacije pravijo, da se dela na odpiranju ceste čez Učjo, čeprav je delna nevarnost plazov še vedno prisotna.

 

Župan občine Trbiž nas je obvestil, da je velika nevarnost plazov, zato se še niso lotili pluženja ceste. Vedeti moramo da je na drugi strani zapadlo izredno veliko snega. Takoj ko bodo razmere dopuščale bo cesta odprta.

 

Mnogi naši občani so zelo odvisni od te prometnice, zato upamo da bo cesta kmalu prevozna, čeprav napovedi v prihodnjih dneh obetajo veliko novo zapadlega snega.

 

 

Oglejte si tudi