Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

PRIREDITEV OB DNEVU ŽENA

V Mali dvorani Kulturnega doma Bovec je bilo ob dnevu žena nadvse prijetno, saj je prireditev, ki jo je organizirala Slavica Della Bianca, v popolnosti dosegla svoj namen.

»Noben cvet ni tako lep kot ženska. Noben vetrič ne piha tako nežno, kot je nežna ženska. Noben kamen ni tako trd, kot je trdna ženska. Noben vihar ne prenese toliko dežja, kolikor solz pretoči ženska. In nihče ne premore toliko ljubezni, kot jo ima v sebi ženska.«

S temi izbranimi mislimi o ženski je predsednik Kulturnega društva Golobar Bovec Mitja Cuder začel prireditev, namenjeno dnevu žena. Nadaljeval je s predstavitvijo tega mednarodnega praznika, ki ga po svetu že od leta 1917 praznujemo vsako leto 8. marca.

Prireditev se je nadaljevala z ubranimi zvoki Moškega pevskega zbora Golobar Bovec pod taktirko Danila Durjave, recitacijami učencev Osnovne šole Bovec pod mentorstvom Marijane Bon, na klavirju so jo nadgradili učenci Glasbene šole Tolmin, enota Bovec, pod mentorstvom profesorice Katje Skočir.

Kantavtor Peter Della Bianca je ob zvokih kitare prireditvi dodal nostalgičen prizvok z avtorsko in prirejeno skladbo, član Gledališke skupine »BC« Peter Cuder pa je med glasbenimi točkami prebiral globoke misli o materi.

Zaključna pesem Moškega pevskega zbora je bila posvečena nedavno preminuli upravnici Kulturnega doma Bovec Iris Stres in tudi besede župana Valterja Mlekuža so bile med drugim namenjene spominu nanjo:

»Vsem sodelavkam bom podaril rožico, ker Iris ni več med nami, ji bom odnesel rožico na grob. Danes je dan, ko se na poseben način spomnimo na vse žene in dekleta, danes je dan, ko praznujete svoj praznik. Veseli me, da smo se lahko po dolgem času spet zbrali v tako velikem številu in lahko tako izvrstna prireditev spet seže do naših src. Vse pohvale in zahvale za organizacijo!  Moje misli pa so tudi pri tistih nesrečnih ženskah in dekletih, ki so morala zapustiti toplo domače ognjišče v Ukrajini in zaradi vojnih grozot bežijo pred ruskim agresorjem. V mislih sem z materami, ki objokane v svojih naročjih rešujejo življenja svojih otrok, in z materami, ki so se morale od svojih otrok ločiti, ko so jih poslale na varno,« je ob čestitki vsem ženskam med drugim poudaril župan Občine Bovec Valter Mlekuž, njegove besede pa so priklicale na obraze marsikatero solzo.

Na koncu se je Mitja Cuder zahvalil še članici Literarnega kluba Bovec Slavici Della Bianca za organizacijo te prireditve in mnogih drugih, ki jih pripravlja že štirideset let. Seveda se ni pozabil zahvaliti tudi Robiju Kokošinu za kvalitetno tehnično izvedbo prireditve.

V napolnjeni Mali dvorani Kulturnega doma je bilo čutiti zadovoljstvo in navdušenje nad prireditvijo. Pravzaprav se je potrdilo, kako zelo so obiskovalci željni tovrstnih druženj po tako dolgem času kulturne otopelosti zaradi koronakrize.

Pripravil: MILAN ŠTULC


Oglejte si tudi