Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

POLETNA ŠOLA PONOVNO V BOVCU

Tudi letos bo avgusta prišla v Bovec Poletna šola Bovec, ki jo prireja univerza v Celovcu skupaj s partnerskimi univerzami v Ljubljani, Vidmu, Trstu, Reki in univerzo na Primorskem. Včeraj sta župana Občine Bovec Valterja Mlekuža v ta namen obiskala vodja Poletne šole Bovec prof. Vladimir Wakounigin njegova tesna sodelavka Andrea Wernig.

Mlekužu in njegovi sodelavki Ceciliji Avsenik sta predstavila letošnji potek Poletne šole ter naznanila, da se je bo udeležilo približno 45 študentov iz alpsko-jadranske regije. Posvetili se bodo dvotedenskemu programu, ki je letos posvečen vodilni temi »Drugi in jaz«.

»Cilj poletne šole je učenje in poučevanje jezikov alpsko jadranske regije ter njeno odkrivanje na ekskurzijah, popoldanskih delavnicah, skupaj preživetim prostim časom itd..Vse to naj pomaga pri navezovanju in utrjevanju prijateljskih vezi v multinacionalni regiji, ki ji zgodovina ni prizanašala.

Poletno šolo, ki se bo odvijala od 16. do 30. avgusta 2019 sofinancirajo avstrijsko ministrstvo za izobraževanje, znanost in raziskovanje, univerza v Celovcu in partnerske univerze, občina Bovec in sponzorji iz zasebnega in javnega sektorja. Zelo smo hvaležni Občini Bovec za vsakoletno podporo tako s prostori kot tudi finančno, vsakoletne ekskurzije, ki jih Občina financira, pa so v tem prekrasnem okolju Bovškega res nekaj posebnega in pomembna nadgradnja spoznavanja in učenja jezikov alpsko-jadranske regije,« je ob obisku povedal prof. Wakounig.

Tudi župan Valter Mlekuž je navdušen, da so za organizacijo Poletne šole zopet izbrali Bovško:

»Lani smo skupaj praznovali in obeležili 25 let Poletne šole v Bovcu, kot sem povedal že takrat, pa je tako dolgo obdobje verjetno res dokaz, da je tako profesorjem kot študentom Bovško očitno všeč in so zadovoljni tudi z našo podporo oziroma cenijo našo gostoljubnost. Zagotovo bo tudi letošnjaPoletna šola zgodba o uspehu, saj udeleženci ob nabiranju novih jezikovnih znanj spoznavajo tudi naše kraje, šege in običaje.,« je ob obisku povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi