Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

ODPRTJE POLETNE SEZONE NA KANINU

V soboto, 1. junija, se je začela poletna sezona na Kaninu, odprli pa so jo na zelo izviren način, s kepanjem. Na vrh so prepeljali več kot 160 potnikov, delavci Sončnega Kanina pa so pripravili odličen dogodek z metanjem kep v pripravljeni cilj.

Tekme s kepami se je udeležilo 15 tekmovalcev, najboljši pa so prejeli vozovnice za žičnico Kanin.

Zmagovalci poletnega kepanja:

  1. Matthias K.
  2. Tanja S.
  3. Verena L.

Zmagovalec je prejel sezonsko vozovnico, drugouvrščena dve dnevni, tretje uvrščena pa eno dnevno vozovnico. Otrokom in vsem, ki so si tega zaželeli, so predstavili tudi delo ratrakista in jih na prvi dan s teptalnimi stroji tudi brezplačno popeljali po zasneženih strminah. Vožnja z ratrakom je sicer novost v ponudbi Sončnega Kanina. Čeprav je 1. junij tudi prvi dan poletja, je  pod Prestreljenikom še 210 cm snega. Odprti so bili tudi vsi trije gostinski lokali, Restavracija Prestreljenik in Bum bar na vrhu ter Kaninske legende v dolini.

Tudi nedeljski obisk je bil podoben sobotnemu, s krožnokabinsko žičnico pa so v nedeljo prepeljali več kot 170 potnikov, oziroma v obeh dneh skupaj več kot 330 potnikov. Največ jih je lep sončen dan izkoristilo za mirno poležavanje na visokogorski plaži ob Bum baru, nekateri so se povzpeli do Sedla, posamezniki pa, tudi nekaj gostov iz Italije, so izkoristili priložnost in se v dolino Na Žlebeh (Sella Nevea) spustili s smučmi.

Žičnica bo v juniju obratovala ob koncih tedna, za večje in prej najavljene skupine pa po dogovoru tudi med tednom. Več informaciji pa najdete na http://www.kanin.si/.

Že zdaj vas obveščamo tudi, da bo pod Prestreljenikom, na 2202 metrih nadmorske višine, v soboto 15. in nedeljo 16. junija pristalo po 50 padalcev (skydivers), ki bodo izskočili iz letal.

Pripravil: MILAN ŠTULC

Foto: PRIMOŽ GRABNAR

 

Oglejte si tudi