Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

19. atletski večer

Tekaško društvo Bovec je v Gostišču Vančar v Čezsoči tudi letos pripravilo Atletski večer in izvedlo Občni zbor. Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Najprej so se na rednem Občnem zboru soglasno odločili, da bodo v mesecu maju, ker je letošnje tudi volilno leto, sklicali izredni Občini zbor in takrat izvolili staro – novo vodstvo. Po občnem zboru so izvedli 19. atletski večer, pester program pa sta v sproščenem vzdušju vodila člana Tekaškega društva Kimi Melihen in Matic Žagar.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž in ravnateljica Osnovne šole Bovec Denise Šuler Rutar sta ponosno prisluhnila objavljenim dosežkom Tekaškega društva Bovec v letu 2022, v katerem so članice in člani nanizali veliko število državnih naslovov. V gorskih tekih Lovro Razpet, Kimi Melihen, Taja Kravanja, Žiga Kavs in Mathias Mlekuž, v sedmeroboju in skoku v višino Niki Mlekuž Kamarić ter v uličnem teku Mathias Mlekuž.

Mathias Mlekuž, ki je tudi aktualni državni prvak v uličnem teku – Ljubljanski maraton, je bil razglašen za “ATLETA LETA”. Atletinje leta letos niso razglasili.

Od naziva atletinja leta je le malo oddaljena Niki Mlekuž Kamarić, ki je bila razglašena za “Najperspektivnejšo atletinjo v tehničnih disciplinah za leto 2022”. Podeljena so bila tudi bronasta priznanja atletom, ki so v preteklem šolskem letu zaključili osnovno šolo in so v klubu aktivno delovali in tekmovali vsaj 5 let. To so Kimi Melihen, Nil Kavs, Matic Žagar in Manca Mlekuž. V letu 2022 je klub prepoznal tudi atlete, ki presegajo povprečje in kažejo svoje posebno zavzemanje na vseh področjih, za kar jih je klub nagradil z manjšo pozornostjo. To pa so Pia Kavs, Taja Kravanja, Tevž Kravanja, Žiga Kavs, Zala Komac, Lovro Razpet, Kimi Melihen, Manca Mlekuž in Nina Komac.

Za svetlo prihodnost Tekaškega društva Bovec kluba se seveda ni bati, saj je vanj z zaprisego pristopilo kar 14 novih članic in članov.

Predstavniki Atletske zveze Slovenije (AZS) se zaradi drugih neodložljivih obveznosti niso mogli udeležiti, zato pa so v pismu zapisali:

»Ponosni smo na vaše društvo, na vaše atlete in atletinje ter trenerje in trenerke, ki skrbijo za razvoj atletike v vašem okolju. Verjamem, da bo kmalu prišel čas, ko boste dobili obljubljeno dvorano, da boste lahko tudi pozimi kvalitetno izvajali svoje treninge. Na AZS se zavedamo, da je ustrezna športna infrastruktura osnova za kvaliteten proces treningov,« so zapisali med drugim in v imenu AZS čestitali vsem nagrajencem in nagrajenkam.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je Tekaškemu društvu Bovec tudi letos izrekel iskrene čestitke za uspešno delo:

»Da to društvo tako dobro deluje, ste zaslužni prav vsi, pri čemer pa zelo pomembno vlogo odigrajo starši članic in članov društva. Hvala vsem! Iskreno čestitam vsem nagrajencem in prejemnikom priznanj, še posebej pa seveda atletu leta. Vem, kako pomemben je za vas tudi pokrit prostor za treninge v zimskem času in ob slabem vremenu. Zato je naloga Občine, da pripelje do konca gradnjo nove Športne dvorane Bovec, ki je moderno zasnovana in bo nudila vse potrebno za kakovostne treninge. Izvajalec obljublja, da bo objekt končan do konca avgusta in v uporabi z novim šolskim letom. Zagotovo bo to za Bovško in vse športnike izjemna pridobitev, ki si jo tudi še kako zaslužite.«

pripravil: MILAN ŠTULC

foto: TATJANA KRAVANJA

Oglejte si tudi