Logo MojaObčina.si

Bovec

DANES
21°C
11°C
JUTRI
27°C
10°C

OBČINA BOVEC EN.OBČINA SLOVENIJE

Natečaj in konferenca En.občina Montel Energetika.NET je že osmo leto zapored namenjena županom in direktorjem občinskih uprav ter ostalim, ki na Občinah sodelujejo pri pripravi energetskih projektov, pa tudi ravnateljem vzgojno-izobraževalnih zavodov, vodjem javnih organizacij in ključnim osebam, ki so zadolžene za investicije v javnih organizacijah. Rdeča nit združenega dogodka, ki je bil včeraj, 12. oktobra 2017, v ljubljanskem Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, je bila inovativnost pri načrtovanju projektov na področju trajnostnega delovanja v energetiki.
 

V osrednjem delu dogodka je potekala podelitev nagrad letošnjim energetsko najbolj prodornim slovenskim občinam. V kategoriji malih občin je to laskavo priznanje prejela OBČINA BOVEC, hkrati pa kot nagrado JHP projektne rešitve d.o.o., tudi bon v vrednosti 500,00€ za namen ureditve internih aktov javnega naročanja v občini.

 

Priznanje in nagrado je s strani komisije prevzel župan Občine Bovec Valter Mlekuž, in sicer z naslednjo obrazložitvijo:

 

»Projekti, ki jih je občina že izvedla in jih še načrtuje, so inovativni in ambiciozni. Občina Bovec uspešno pridobiva namenska sredstva za izvedbo različnih ukrepov URE in OVE. Zagotovo je velik plus projekt daljinskega ogrevanja na lesno biomaso (DOLB), ki so ga zastavili zelo resno. Še ta mesec mora projektant izdelati PZI, torej projekt za izvedbo, ki vsebuje podrobne načrte, dodatne izračune, popise del in potrebne detajle. Nato bo Goriška lokalna energetska agencija GOLEA pripravila novo investicijsko dokumentacijo, s pomočjo zunanjih izvajalcev pa tudi razpis za izbiro izvajalca po odprtem postopku s pogajanji. Sledi prijava na razpis DO OVE 1. februarja prihodnje leto, nato pa še gradnja sistema daljinskega ogrevanja na lesno biomaso Bovec. Za projekt DOLB so v občini že pridobili sredstva Evropske investicijske banke (preko projekta ELENA), projekt pa ima izredno pozitiven vpliv na izboljšanje stanja okolja, konkurenčnost lokalnega gospodarstva in posledično tudi na dvig kakovosti življenja v občini. V občini postopoma, a vztrajno, prenavljajo tudi javne objekte in zamenjujejo zunanjo razsvetljavo. Občina uspešno sodeluje z agencijo GOLEA, ki zanjo v celoti izvaja aktivnosti energetskega menedžerja in skrbi za informiranje ter spodbujanje za izvajanje konkretnih projektov energetske učinkovitosti. Občina spodbuja vključevanje otrok in mladine v programe ozaveščanja na področju URE in OVE ter tudi izobraževanje hišnikov.«

 

Konferenca je bila seveda tudi priložnost za izmenjavo mnenj in izkušenj s tega področja, ne nazadnje pa tudi za prijateljsko druženje.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi