Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

PRIDOBLJENO GRADBENO DOVOLJENJE ZA ŠPORTNO DVORANO BOVEC

Občina Bovec je v ponedeljek, 20. 4. 2021, pridobila tudi gradbeno dovoljenje za gradnjo Športne dvorane Bovec. Predvidoma se bo izvedba del začela ob zaključku šolskega leta, po zavarovanju gradbišča pa bo najprej seveda treba porušiti staro dvorano.

Zdaj sledi še PZI, nato izbira izvajalca za rušenje stare dvorane in odvoz na deponijo, nato pa izvedba javnega naročila za pridobitev izvajalca za gradnjo nove Športne dvorane Bovec.

Spomnimo, da je bila januarja 2020 v Kulturnem domu Bovec kot najboljši in prvonagrajeni elaborat, ki je najbolj prepričal Komisijo, izbrana rešitev avtorjev Arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar. Družba Ravnikar Potokar arhitekturni biro d.o.o., je po pooblastilu investitorja Občine Bovec, z vlogo z dne 10. 3. 2021 in po dopolnitvi le – te z dne 13. 4. 2021 zaprosila za izdajo gradbenega dovoljenja za gradnjo Športne dvorane Bovec, danes pa je Upravna enota Tolmin gradbeno dovoljenje tudi izdala in ga je že prejela tudi Občina Bovec.

Športna dvorana Bovec bo v prvi vrsti namenjena učenkam in učencem OŠ Bovec, športnim društvom in klubom ter drugim uporabnikom iz domačega okolja, seveda pa tudi za namene treningov raznih športnih klubov, ki bodo na Bovško prihajali na priprave od drugod. Podrobnejšo vsebino bomo predstavili v naslednjih prispevkih ob začetku gradnje.

Pripravil: MILAN ŠTULC

Foto: ARHITEKTURNI BIRO RAVNIKAR POTOKAR

Oglejte si tudi