Bovec

DANES
19°C
14°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

ANA MARIJA PEJIĆ SMUČARSKA SKAKALKA IZ BOVCA

Ste vedeli, da imamo v Bovcu smučarsko skakalko? In dosega zelo dobre rezultate? Da je članica mladinske reprezentance? Da je njen osebni rekord 143,5 m? Da, v Bovcu imamo smučarsko skakalko ime ji je Ana Marija Pejić.

Njena zgodba se je začela z letakom Smučarskega skakalnega kluba Ilirija (klub SSK Ilirija) oz. vabilom na brezplačni enomesečni trening, ki ga je dobila v svojem poštnem predalu. Ana Marija ima načelo, ki pravi, da poskusiti ni greh. Zato se je odločila, da bo prej omenjeni šport poskusila, saj je ni strah ne višine in ne hitrosti. Še posebej ji je všeč misel – leteti.

Po letu treningov še ni bilo večjih rezultatov, a je vztrajala in začela je dosegati vedno več dobrih rezultatov. Po dveh letih se je že začela uvrščati med prvo peterico. Zadnjo sezono pa že posega po najvišjih mestih. Zdaj so cilji še višji – uspeti želi v svetovnem pokalu in se tako uvrstiti na olimpijske igre.

Za njen navdih in vztrajanje v tem športu je najbolj »kriva« Urša Bogataj, še posebej  po hudih padcih in manjših poškodbah. Ima pa seveda še druge vzornike iz svojih vrst,to sta  Špela Rogelj iz ženske reprezentance in Peter Prevc iz moške reprezentance. Na Petra Prevca pa smo upravičeno ponosni vsi Slovenci in je razumljivo, da je Ani Mariji velik vzor in navdih.  Po dveh letih vztrajnega treninga je zelo hvaležna svoji družini za podporo, tako moralno kot finančno. Tudi svojim prijateljem je hvaležna za vso podporo.

Sicer pa njeno življenje poteka nekako takole: Razpeta je med Ljubljano, Bovcem in Planico. Vsak dan trenira dvakrat na dan v Ljubljani, na vsakem treningu ima vsaj 4 skoke na skakalnici, ostalo pa so kondicijski treningi in treningi za eksplozivno moč. Obiskuje Srednjo trgovsko šolo na smeri Aranžerski tehnik, prav tako v Ljubljani in ima status športnika, kar pomeni, da velikokrat manjka pri pouku in šolo uspešno izdeluje po izpitih.  

1/6

foto: arhiv Ana Marija Pejić

foto: arhiv Ana Marija Pejić

foto: arhiv Ana Marija Pejić

foto: arhiv Ana Marija Pejić

foto: arhiv Ana Marija Pejić

foto: arhiv Ana Marija Pejić

V smučarskih skokih pa Ana Marija čuti svobodo. Sama pravi, da na skakalnici doživlja posebne občutke, občasno strah, tisti zdravi strah, a največ adrenalina in svobodo. Ko skoči, pozabi na vse muke in težave na treningih in druge življenjske izzive in samo leti, in leti...

Vsekakor ji v imenu Sekcije mladih TD Bovec, katere je tudi sama članica, po zaslugi svoje umetniške žilice, voščim vso srečo. Naj bodo vsi njeni poleti varni, svobodni s trdnimi in srečnimi pristanki. In seveda bomo navijali ves ta čas zanjo, kajne?

Oglejte si tudi