Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
10°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Karitasov dobrodelni koncert

Veliko veselja je bilo izrečenega in doživetega na 2. dobrodelnem koncertu, ki ga je organizirala župnijska Karitas Borovnica.

Na naše vabilo na dobrodelni koncert se je odzval tudi ljubljanski nadškof gospod Stanislav Zore. V svojem nagovoru je rekel: "Dragi sodelavci, prijatelji Karitasa, g. župnik, g. ravnatelj, g. župan, veliko veselja je bilo že danes izrečenega v glasbi, pesmi, druženju ... Želim pa vas nagovoriti tudi z veseljem, ki prihaja iz večjih globin ... Apostol Pavel nekje pravi, da je bolje dajati, kakor prejemati. Živimo v svetu, kjer radi prejemamo na svoj bančni račun, v svoje denarnice ... Tako, da se nam zdi Pavlova misel nekoliko protislovna. Vendar pa bi vas, ki imate čut za dobrodelnost, za Karitas, vprašal, ali bi bili rajši na drugi strani, na strani tistih, ki prosijo za kos kruha, obleko, na strani tistih, ki potrebujejo in iščejo pomoč. Zagotovo nobeden izmed nas ne bi bil rad na tej strani. Čeprav smo v resnici vsi, ki prosimo. Ne prosimo za kos kruha, za obleko, za tisto, kar potrebujemo za naše vsakdanje preživetje. Prosimo za tisto, kar potrebujemo za preživetje našega srca. V tem smislu smo vsi na isti strani. Vsi pomoči potrebni, vsi ljubezni potrebni, vsi dobrote potrebni, spoštovanja potrebni. Zato je pomembno, da znamo dajati, da znamo dajati z veseljem. Pri razdeljevanju paketov prehrane, obleke, da delimo s srcem. Česar se v paket ne da dati, da pa se lahko v besedo, v njen zven, v pogled, v nasmeh, v način, kako podaš paket, z viška ali z ljubeznijo. Dobrodelnost ni stvar enega večera, dobrodelnega koncerta, je način, da se ozavesti, da ljudje potrebujemo hrano in ljubezen vsak dan. Da "dajati" postane naša življenjska drža, da dajemo tisto, kar je tisti trenutek potrebno. Pomembno se je naučiti dajati. Kajti bolje je dajati, kakor prejemati. Hvala vam, da dajete. Hvala vam, da se vsi skupaj tudi naučimo prejemati. In naj božji blagoslov zagori z dejanjem in prejemanjem."
Hvala tudi gospodu nadškofu Stanislavu, da nam je podelil božji blagoslov.
Govore na dobrodelnem koncertu so imeli tudi gospod župan Bojan Čebela, tajnik škofijske Karitas Ljubljana gospod Jože Kern in predsednik župnijske Karitas Borovnica gospod župnik Janez Šilar. Slednji nas je v svojem nagovoru povabil, naj v svojem življenju sledimo veliki dobrotnici materi Tereziji, ki je imela v svojem življenju štiri vodila, s katerimi je z božjo predanostjo živela. Prvo vodilo: veselje in predanost. Mati Terezija je rekla svojim misijonarkam ljubezni, da raje vidi, da delajo napake prijazne in vesele, kakor čudeže neprijazne. Svoje poslanstvo moramo živeti z veseljem! Drugo vodilo: vera v smisel poslanstva, tretje: prinašanje upanja in četrto: svetost. Svetost ni razkošje manjšine, je dolžnost vseh nas, da z drobnimi kapljicami ljubezni naredimo svet boljši.

Da smo ta večer doživeli toliko lepega, tudi duhovnega veselja, se moramo zahvaliti vsem, ki so prispevali svoje drobne kapljice ljubezni. To so: Otroški pevski zborček Mavrica iz vrtca Borovnica, Trio Boštjan Matko, Dominik Vehar, David Laninšek, ŽPZ Barjanke, cerkveni otroški pevski zbor, Kvartet Škrip, DUO MIR: Irena Lukan in Marija Milena Rupnik, Nori val, FS bistra Mor'mo še zbrat, harmonikarji Rok Novak, Tadej Borštnar, Ciril Šivic, Stane Makovec. Tu so še naša zlata povezovalka Slavi Košir, Anja Pirc (grafična priprava plakata in programa za koncert), Janez Strnad (tisk), Občina Borovnica (finančna pomoč), OŠ dr. I. Korošca, trgovina TUŠ market Jurček, društvo kmečkih žena AJDA in sodelavke Karitasa (peka peciva), Gregor (izdelava odrskega napisa), vsi finančni dobrotniki in vsi dobrotniki, ki so sodelovali pri pripravi in pogostitvi na koncertu. Hvala vsem, skupaj lahko naredimo boljši svet. 

Tajnica ŽK Borovnica

 

Oglejte si tudi