Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Za turiste prijaznejša Borovnica

Zadnjo avgustovsko soboto so zaznamovali člani borovniškega turističnega društva in drugi ljubitelji urejene Borovnice, ki so v parku pod stebrom viadukta urejali turistično infrastrukturo in njeno okolico. Letošnja druga delovna akcija omenjenega društva si je za cilj zadala prenovo informacijskega kozolčka, turističnega smerokaza in makete viadukta, obenem pa očiščenje okolice stebra, razbohotene podrasti ter številnih odpadkov.

Pet ur dela pozneje je bila maketa pripravljena na zaključno fazo prenove, okrepljeni so bili temelji informativne table, les sveže prebarvan, tabla očiščena, nov zaščitni sloj je dobil tudi kozolček s smerokazi, pod stebrom je bila iztrebljena bujna podrast, park pa je bil očiščen smeti. "Ker je center Borovnice privlačen za turiste, smo morali poskrbeti, da bo imel privlačnejši videz. Vsem prostovoljcem se najlepše zahvaljujem za pomoč pri brušenju, barvanju, čiščenju …" je namen poletne delovne akcije pokomentirala predsednica TD Borovnica Nadja Debevec.

Seveda vse naštete izboljšave ne bi prišle tako zelo do izraza, če ne bi ravno v zadnjih mesecih domači pogodbenik g. Rahne temeljito (pre)uredil občinskih zelenih površin in jih naredil še bolj prijetne tako za domačine kot obiskovalce našega kraja. Kar prelepo pa bi bilo, ko bi tudi občina že enkrat pristopila k sanaciji največje borovniške znamenitosti, tehniškega spomenika – stebra borovniškega viadukta.

 

Damjan Debevec

Oglejte si tudi