Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Praznik borovnic 2019

Na prireditev bo ob 9.30 iz Ljubljane odpeljal muzejski vlak, ki se bo ustavil tudi na vseh vmesnih postajah. Vozovnice po ceni 14 evrov za odrasle in 7 evrov za otroke med 6. in 12 letom bo mogoče od 20. junija kupiti na Železniški postaji Ljubljana. Vrnitev vlaka iz Borovnice bo ob 16.00.

Ob 10.00 bo z Barja na osrednje prizorišče v centru Borovnice prispela Borovničeva povorka. Na tradicionalnem sejmu, ki bo trajal do 14.00, bo mogoče kupiti borovnice in drugo jagodičevje ter izdelke iz njega, prav tako pa tudi domač med in izdelke iz medu, izdelke domače in umetniške obrti, naravno kozmetiko ipd. V poznih popoldanskih urah se bodo z odra razlegle melodije mediteranskega melosa, sledile jim bodo narodno-zabavne viže v ritmu polk in valčkov, od poznega večera do polnoči in čez pa bo prizorišče v znamenju popularne rock glasbe različnih podzvrsti. Pod okriljem velikega prireditvenega šotora bo ves čas na voljo raznolika gostinska ponudba.

V okviru sejma vas bo zabaval domači narodno-zabavni ansambel, lokalna društva bodo predstavila folklorne plese, kulturno produkcijo ter turistično in kulinarično ponudbo občine. Otroci se bodo lahko igrali v Borovniškem gradu, se spoznavali s poniji, ki jih bodo v mini vpregi tudi popeljali po prizorišču, ter se zabavali v zabaviščnem parku, na voljo pa jim bo tudi animacijski program. Na ogled bo razstava čipk, obiskati pa bo mogoče tudi bližnjo Kraljevo domačijo, znano po posebnih programih jahanja konj. Prireditev bodo popestrila starodobna vozila, s starodobnim avtobusom pa se bo mogoče odpeljati do gradu Bistra na obisk bližnjega Tehniškega muzeja Slovenije.

Po 15.00 bo z osrednjega odra zadonela narodno-zabavna in rock glasba. Nastopili bodo Ansambel FIS, Ansambel LIVADA, skupina POINTLESS REBELS, plesalci WILD WEST IN LINE DANCE, skupina JOKER OUT in za konec Rok Ferengja in ROK’N’BAND. Ob spremljajoči pestri gostinski ponudbi bodo s svojimi zvoki in ritmi poskrbeli za veselo razpoloženje, zabavo in ples do ranih jutranjih ur. 

Velik prireditveni šotor bo omogočil zabavo tudi v slabem vremenu. Vstop bo prost.

Podrobnosti na FB-strani Praznik borovnic

Oglejte si tudi