Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Borovnica
JUTRI
23°C
11°C
SOB.
22°C
11°C
Oceni objavo

Uspešna sezona za borovniški floorball podmladek

Aprila se je zaključilo še eno uspešno tekmovalno leto za najmlajše borovniške floorballistke in floorballiste. Letos so v državnem prvenstvu sodelovale štiri ekipe: U9, U11, U16 in U19. Prvi so tekmovalno leto po rednem delu zaključili igralci sekcije U16. Fantje in dekleta so v letošnjem letu trenirali pod vodstvom Andraža Podržaja in so po napetih in napornih tekmah zasedli odlično 5. mesto v konkurenci osmih ekip. V državnem prvenstvu se lahko pohvalijo z največjim številom deklet v ekipi. V svoje vrste pa že sedaj vabijo nove člane in članice, ki jim bodo drugo leto pomagali pri doseganju še višjih stopničk.
V nedeljo, 17. aprila, so potekali zaključni boji za sekcije U11. Fantje so odigrali 5 turnirjev rednega dela, v katerih so se pomerili s petimi nasprotniki in zaključili na odličnem 2. mestu. Sledil je še finalni turnir, ki se je odvijal v dvorani Vitranc v Kranjski Gori. Fantje borovniške ekipe U11 pod vodstvom Andraža Podržaja in Robija Koširja so v polfinalu najprej nesrečno izgubili proti domači ekipi Zelencev. Na tekmi za 3. mesto pa so stopili na plin in premagali ekipo Polanska banda. Odločitev je sicer padla šele po napetih podaljških, a so se naši mladinci, ki skupaj vztrajajo že kar nekaj let, zasluženo veselili bronastega odličja. Fantom čestitamo in se obenem zahvaljujemo vsem staršem in drugim navijačem, ki so tekmovalce vse leto spodbujali in spremljali na tekmah.

Odlično sezono imajo za seboj tudi člani ekipe U19, ki so letos branili naslov državnih prvakov. V državnem prvenstvu so edina mešana ekipa, ki pa se odlično kosa z vsemi zgolj fantovskimi ekipami. V letošnji sezoni so se za naslov najboljših borili s še štirimi ekipami iz Ljubljane, Škofje Loke, Poljanske doline in Žirov ter Kranjske Gore. Vso sezono so dekleta in fantje na igrišču kazali odlično igro in postajali iz tekme v tekmo bolj uigrani. Največ zaslug za to ima seveda njihov trener Anže Pristavec, ki jih je spodbujal in vodil s klopi. Nastop v finalu so si dekleta in fantje zagotovili s tesno zmago v polfinalu, kjer so v izdihljajih tekme z 10 : 8 premagali ekipo FBK Polanska banda/Žiri. V finalu, 10. aprila, so palice prekrižali z ekipo FBK Insport Škofja Loka, ki je vso sezono dominirala v državnem prvenstvu. Finalna tekma je postregla z atraktivnimi akcijami na obeh straneh, efektivnejši pa so bili fantje iz Škofje Loke in borovniška ekipa se je veselila odličnega 2. mesta in s tem naslova državnih podprvakov. Dekletom in fantom čestitamo za odličen dosežek. Poleg pokala in kolajn za 2. mesto sta v borovniško kotlino odšla tudi pokala za najboljšega strelca in vratarja lige. Prvega se je veselil Robert Košir, drugega pa Žan Petrič.

Kot zadnji so sezono v Kranjski Gori zaključili tudi člani ekipe U9 pod vodstvom Marjetke Pirc. Vso sezono so na igrišču kazali svoje znanje in napredovali iz tekme v tekmo. Odigrali s 4 turnirje rednega dela, v katerih so jim nasproti stali člani še treh ekip. Po rednem delu je sledil še finalni turnir, v katerem sta se za 3. mesto najprej pomerili ekipi FBK Insport Škofja Loka in FBC Žiri, sledil pa je še finale, ko so Borovničani merili moči z domačini iz ekipe Zelencev. Tekma je bila napeta, več znanja in sreče pa so tokrat imeli domači igralci in v Borovnico so člani ekipe U9 prinesli srebrna odličja. Poleg tega je bil za najboljšega strelca lige proglašen naš igralec Rok Španger. Vsem najmlajšim za odličen uspeh čestitamo in jim želimo veliko sreče tudi v prihajajoči sezoni.

Na koncu naj se zahvalimo vsem imenovanim trenerjem za vložena trud in čas. Vsi odlični uspehi odražajo vaše delo in požrtvovalnost. Velika zahvala pa gre tudi vsem staršem in ostalim podpornikom, ki spremljate in spodbujate naše najmlajše vse leto. Vaš glas s tribun jim daje zagon in moč za nove zmage. Hvala.

A. K.

Oglejte si tudi