Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
1°C
-5°C
JUTRI
2°C
-2°C
Deli
3995

Lady Zone Borovnica ostaja najboljša v državi

Ljubljana, 7. maj – Igralke FBC Borovnica, ki v državnem prvenstvu nastopajo pod imenom Lady Zone Borovnica, so tudi v letošnji sezoni ubranile naslov državnih prvakinj.

Za letošnji naslov se je potegovalo 6 ekip, od tega dve borovniški, po ena pa z Jesenic, iz Kranjske Gore, Ljubljane ter Polanske doline. V Borovnici ženskega floorballa res moremo prezreti, saj je to že sedmi zaporedni naslov Borovničank, ki niti v letošnji niti v lanski sezoni niso zabeležile niti enega poraza. V letošnji končnici, ki je potekala na dve dobljeni tekmi, so v polfinalu najprej odpravile z ekipo FBK Thunder z Jesenic, v finalu pa so bile boljše od ekipe FBK Olimpija iz Ljubljane.
Borovničanke so kot prvouvrščene po rednem delu imele prednost domačega igrišča, kjer so prvo tekmo po dobrem uvodu in nekoliko slabšem nadaljevanju, ko so že izgubljale s 3 : 4, prelomile po izjemnem zadetku kapetanke Ane Pristavec, ki je preko celega igrišča ukanila vratarko Lauro Žavbi. Izkušene Borovničanke so izenačile rezultat, dobile potrebni zagon in prva finalna tekma se je končala z rezultatom 8 : 5. V drugi tekmi so bile Ljubljančanke ob podpori navijačev odločene, da si z zmago priigrajo še tretjo tekmo, vendar so Borovničanke celo tekmo ohranjale vodstvo in pokazale, da bodo tudi letošnjo sezono zasluženo končale na vrhu. Tokrat so vodile že z 0 : 3, izključitev in nezbranost pri izvajanju prostega strela pa sta Ljubljančakam prinesli priključek (2 : 3). Borovničanke niso popustile pod pritiski in so vodstvo ohranjale do zaključne sirene. Rezultat 4 : 5 je bil dovolj za drugo zmago v končnici, ki jim je prinesel naslov najboljših v državi.

Nadvlada Borovničank in učinkovitost njihovega napada se kažeta tudi v statistiki zadetkov, naziv najboljše strelke je že drugo leto zapored šel v roke Borovničanke Anamarije Košir (47 zadetkov in 24 podaj). Končni red državnega prvenstva: 1. LadyZone Borovnica, 2. FBK Olimpija Ž, 3. FBK Polanska Banda Ž, 4. FBK Thunder Jesenice, 5. ŠD Zelenci Ž, 6. Borovnica floorballshop.si. Ekipa LadyZone Borovnica: Ana Pristavec, Lara Drole, Anamarija Košir, Marjetka Pirc, Nika Korošec, Nina Gerbec, Nina Ferkolj, Laura Kumberger, Tjaša Črnilogar, Maja Pirc, Saša Kržič in Tanja Matijašević.

 

FBC Borovnica

Foto: Anja Pirc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!