Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Floorball – LadyZone Borovnica na turnirju Czech open

Že šesto leto zapored smo se članice LadyZone Borovnica odpravile na največji mednarodni floorball turnir Czech open, ki je potekal v Pragi. Sodelovalo je 272 ekip (moških in ženskih v različnih kategorijah) iz 19 držav. Do Prage in nazaj smo se letos peljale z vlakom, ki je bil na poseben način prava pustolovščina.
Pred začetkom turnirja smo odigrale prijateljsko tekmo z dekleti iz kluba ACEMA Sparta Praha. V omenjenem klubu nastopata v letošnji sezoni tudi Borovničana Luka Časar in Robert Košir. V skupini smo se v rednem delu tekmovanja pomerile s tremi češkimi ekipami (FBC Olomouc, Crazy Girls FBC Liberec, Elite praha team) in dosegle tretje mesto. V nadaljevanju smo odigrale tekmo s češko ekipo Ukunta Přelouč. Po neodločenem izidu so sledili kazenski streli, pri katerih smo bile uspešnejše in se uvrstile v 1/32 finala. Sledila je tekma v poznih večernih urah s finsko ekipo Takis. Ta se je končala brez zadetkov. Na tribunah so dogajanje spremljali finski navijači, ki so športno spodbujali in navijali za atraktivne akcije obeh ekip na igrišču. Po kazenskih strelih so imele več športne sreče naše nasprotnice.Tekmovanje se je v petek zvečer za nas končalo. Preostanek turnirja smo članice izkoristile za ogled turističnih znamenitosti in zanimivih tekem. Večere smo namenile zabavi in skupnemu  druženju.
Na turnirju se nam je letos pridružila igralka Polona Dakskobler, ki sicer zastopa barve kluba Olimpija. Z nami je zaigrala še ena Polona; Polona Drašler, ki že drugo leto živi na Švedskem v Stockholmu in pridobiva nove izkušnje v klubu Vallentuna IBK. Poleg borovniških deklet so slovenske barve zastopali še fantje in dekleta iz Poljanske doline. Hvala vsem zvestim navijačem, ki nas podpirate in spremljate naše tekme. Zahvala gre tudi našemu društvu TVD Partizan Borovnica, ki je plačalo del stroškov potovanja v Prago. 
Vabimo vse nove člane in članice, da se nam pridružite v prihajajoči sezoni ter navijače k ogledu naših tekem. Več informacij lahko najdete na facebooku FBC Borovnica ali na spletni strani fbc-borovnica.net.

 

LadyZone Borovnica : ACEMA Sparta Praha, 5 : 2 (prijateljska tekma)
LadyZone Borovnica : FBC Olomouc, 0 : 4
Crazy Girls FBC Liberec : LadyZone Borovnica, 5 : 0
Elite praha team : LadyZone Borovnica, 2 : 2
LadyZone Borovnica : Ukunta Přelouč, 2 : 1 (1/64 finala)
LadyZone Borovnica : Takis (FIN), 0 : 1 (1/32 finala)

 

Maja in Marjetka Pirc 

Foto: Nina Ferkolj

Oglejte si tudi