Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
33°C
19°C
JUTRI
36°C
20°C
Deli
3995

Dan borovniške košarke

V soboto, 16. decembra, so borovniški košarkarji pripravili vsakoletni dan košarke, na katerem so se predstavile vse generacije igralk in igralcev.

Letošnji je bil poseben, saj sta bila v Borovnici na ogled pokal evropskih prvakov in zlata medalja. Ta je kot pomočnik selektorja prejel tudi Aleksander Sekulić, ki je rojen v Borovnici (njegova mati je domačinka Mojca, nekdaj Žerjav). V nabito polni dvorani nad vrtcem sta se krajše prireditve poleg župana udeležila tudi novi selektor slovenske reprezentance Rado Trifunovič in Saša Dončić (oče Luke Dončića). Prisotne sta najprej pozdravila vodja košarkarske sekcije Karel Nikolavčič in župan, nato je sledila slikovna predstavitev zgodovine dosedanjih evropskih prvenstev ter poti do zlate medalje na zadnjem prvenstvu. Tega sta zanimivo komentirala oba gosta, saj sta bila v živo priči zgodovinskega uspeha košarkarjev v Istanbulu. Odgovarjala sta tudi na vprašanja prisotnih. Projekcija je bila opremljena z zanimivi fotografijami Borovničanov, ki so se kot zvesti navijači udeleževali evropskih in svetovnih prvenstev doma in v tujini. Rado je poleg knjige, ki je bila izdana ob 50-letnici košarke v borovniški kotlini prejel tudi spominsko sliko kot član mlade reprezentance Slovenije, ki je leta 1993 gostovala v Borovnici. Program je povezoval dolgoletni predsednik KK Borovnica in sedanji član veteranske ekipe Slovenija M65+ Franjo Modrijan, odlično projekcijo z naslovom Pot do vrha Evrope pa je pripravil Jure Verbič. Po končani predstavitvi je sledil ogled pokala in medalje ter fotografiranje ob tem. V dvorani pa so potekala srečanja pionirjev, veterank, veteranov in članov. Svoje dosedanje delo z mladimi v okviru šole košarke sta predstavila profesor Klemen Stojanovič in Grega Mali. Veteranke zaradi odsotnosti nekaterih igralk niso nastopile v popolnih sestavah. Nastopile so: Valerija Kobal, Mateja Kocjan, Kristina Trček, Tatjana Svete, Alenka Drole, Vesna Črnilogar, Barbara Hrovatin in Andreja Pelko. Pred tekmo je Vesna Črnilogar prejela posebno priznanje za uspešno delo v košarki.

 

Rezultati:

Člani:  Borovnica : KIA Motors Team 56 : 59 (20 : 18, 16 : 17, 3 : 10, 17 : 14)

Borovnica: Leben 8, Vrabec 2, Bizjak 2, Verbič 12, Žitko 7, Vidovič 5, Turšič M 20

KIA MT: Škrjanc 6, Dobravec 45, Martinec, Križaj, Erjavec 2 Spaljević, Letonja 2, Zimic 4

 

Veterani: JERUHA : GRIČ  47 : 36 (6 : 11, 24 : 12, 11 : 5, 6 : 8)

Jeruha (beli): Martin Guštin 4, Grega Mali 12, Klemen Stojanovič, Gregor Vodeb 7, Matej Turšič 6, Mirko Gabrovšek 16, Simon Telban, Janez Friškovec, Miro Turšič, Niko Svete 2

Vodja ekipe: Dušan Kržan

Grič (rdeči): Marko Kos 2, Aleš Zajc 2, Roman Cerk, Marko Brlogar, Darko Sajko, Jože Šraj 6, Dare Hrkić 2, Samo Anastasov, Sebastjan Poglajen 9, Marko Dobrovoljc 8, Peter Peršolja, Primož Zupančič 7.

Vodja ekipe: Janez Sečnik

 

Zapisnikarsko mizo sta vodili Katja Sečnik in Teja Nikolavčič, sodila pa sta Karel Nikolavčič in Roman Centa.

 

Pokrovitelj Dneva borovniške košarke je bila KIA Motors Group iz Ljubljane.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi