Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
15°C
-2°C
Deli
3316

Božično-novoletni turnir

Šahovski klub Borovnica je 26. decembra v prostorih Gasilskega doma na Bregu pri Borovnici organiziral tradicionalni božično-novoletni šahovski turnir. Udeležilo se ga je 52 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške, kot gosta sta sodelovala tudi tekmovalec in tekmovalka iz Rusije.

Po pozdravnem govoru organizatorja in minuti molka v spomin na dragega prijatelja, učitelja šaha in dolgoletnega člana ŠK Borovnica Andreja Smrekarja se je turnir ob deveti uri začel. Mednarodno ocenjevan turnir, ki je potekal po švicarskem sistemu devet kol in deset minut na igralca, je profesionalno in brez zapletov s pomočjo domačih sodnikov Petra Anastasova in Tine Jerič vodil državni šahovski sodnik Marjan Butala. Boji za šahovnicami so bili tako napeti, da smo morali organizatorji na željo tekmovalcev celo prestaviti kosilo na čas po tekmovanju. Na koncu je po devetih kolih s sedmimi točkami in pol slavil mojstrski kandidat Dušan Čepon pred Dušanom Zorkom in Jernejem Suhadolnikom. Za nagrado je prejel pokal in stegno kraškega pršuta. Najboljši Borovničan je bil na četrtem mestu mednarodni mojster Simon Jerič, ki se mu je v zadnjih dveh kolih za las izmuznilo prvo mesto. Bogate praktične in spominske nagrade podjetij Mercator, Spar in Tuš so glede na uvrstitev prejeli vsi udeleženci turnirja, najmlajši šahisti pa so bili obdarjeni še s sladkimi dobrotami. Podatek, da je bilo med tekmovalci enajst šahistov, ki se ponašajo z nazivom mojstrski kandidat, FM in IM mojster, nam pove, da je omenjeni turnir postal eden od najmočnejših in odlično organiziranih šahovskih turnirjev v regiji. Po besedah šahistov, se ravno zaradi tega vsako leto radi vračajo v Borovnico.

Ker je bila organizacija šahovskega turnirja zelo zahtevna, se člani Šahovskega kluba Borovnica še posebej zahvaljujemo »šefoma« gasilskega doma ge. Albini in g. Milanu, ki sta poskrbela, da so udeleženci dobili topel in primeren prostor za tekmovanje. Hvala tudi najemniku lokala Faška g. Pretnarju in natakarici Lili, ki sta z okrepčili cel dan prijazno skrbela za vse nas.

Za organizacijski odbor turnirja Boštjan Zakrajšek, predsednik ŠK Borovnica

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!