Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
3°C
-1°C
3995

Borovničani zopet zablesteli

Na državnem tekmovanju v planinski orientaciji v Žetalah se nas je zbralo več kot 280 tekmovalcev iz sedmih področnih orientacijskih lig: Gorenjsko-dolenjske, Podravske, Rogaške, Savinjske, Zasavske, Primorske in lige Smrekovec.

Organizirali so ga prostovoljci iz planinskih društev Ptuj, Ruše, Cirkulane, Majšperk, Žetale in Gornja Radgona. Tekmovalci v najzahtevnejših kategorijah C, Č, D in H (srednješolci do 18. leta, mladi do 26. leta in člani do 27 let ter udeleženci zahtevne odprte kategorije) so svoje znanje pokazali že v soboto, 20. maja, na dnevni in nočni tekmi. V nedeljo, 21. maja, pa smo se jim v Žetalah pridružili še tekmovalci ostalih kategorij A, B, E, F, G1, G2 (osnovnošolci, člani nad 40 let, družine in tekmovalci v lažjih odprtih kategorijah).
MO PD Borovnica je zastopalo 6 ekip. Proga je bila speljana po občini Žetale v Halozah, slikoviti gričevnati pokrajini blizu hrvaške meje, pod obronki Maclja in Donačke gore. Uspešno smo našli vse kontrolne točke, rešili praktično nalogo iz orientacije, varstva narave in poznavanja gorstev, pravilno naredili planinske vozle. Na cilju pa so preverili še naše znanje prve pomoči. Navdušeni nad uspehom in s polnimi želodčki smo v senci na igrišču počakali na razglasitev rezultatov. Z uvrstitvami smo bili nadvse zadovoljni. Bleščeči pokali krasijo police ekip kategorij A in Č za doseženi 2. mesti in ekipe E-kategorije za doseženo 3. mesto. Prejele so ga tudi ekipe v odprtih kategorijah, G1 za 3. mesto in H za 2. mesto. Torej, kar 5 pokalov smo pripeljali domov. Prve tri uvrščene ekipe kategorij C, E in Č/D bomo sodelovale tudi na mednarodnem tekmovanju BMU Championship v planinski orientaciji, ki bo od 6. do 8. oktobra 2017 v Srbiji. Komaj čakamooo!

 

Za MO PD Borovnica Tatjana Pečlin, foto: Peter Svete

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij