Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Borovničani znova na vrhu

Letošnja sezona se je za borovniško ekipo A spremenila v marsikaterem pogledu. Ekipo so dodobra prevetrili, prav tako pa so bili primorani zamenjati domačo dvorano in zasedli tisto na Brezovici. Sezone niso odprli najbolje, a so vseeno prihajali do pomembnih točk, s katerimi so ohranjali stik z vrhom. Med sezono je mesto trenerja prevzel Vehovec, njegovo navdušenje pa je v marsikaterem pogledu pomagalo ekipi. V zaključku rednega dela so bili Borovničani prisiljeni v menjavo prvega vratarja, namesto Petriča se je v vrata "iz pokoja" vrnil Bajec.

V končnico so vstopili s 4. mesta, kar jim je namenilo loški Insport, ki jih je v rednem delu dvakrat visoko premagal (9 : 3, 4 : 10). A v končnici se na to niso kaj dosti ozirali. Po neverjetno dramatičnih dveh tekmah, kjer se je prva končala z rezultatom 8 : 7, druga pa šele po 8. seriji kazenskih strelov (7 : 6), so Borovničani presenetljivo, a zasluženo prišli do finala. Tam jih je čakala Polanska Banda. Borovničani imajo s Polanci dobre izkušnje, saj so jih dvakrat v finalu že premagali. Tokratni format pa je zahteval dve tekmi in na prvi smo šele po izredno napeti končnici dobili zmagovalca – Borovničane (2 : 4). Na povratni tekmi 14. aprila, ko je bila dvorana na Brezovici dodobra napolnjena, smo videli suvereno zmago Borovničanov. Ti so že po desetih minutah vodili s 3 : 0 in mirno nadzorovali tekmo do končnega rezultata 10 : 5.

Sezona, ki je bila zagotovo drugačna od nedavnih, je tako zaključena na najboljši možni način, s 5. naslovom državnega prvaka. To pa je zagotovo spodbuda za nadaljnje delo naših članov, ki se bodo drugo leto pridružili mednarodni avstrijski ligi. Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi finalne tekme. V prvi vrstvi hvala TVD Partizan Borovnica in vodstvu ter članom FBC Borovnica. Hvala vodstvu ŠD Brezovica za lepo sodelovanje ter PGD Borovnica za pomoč. Za prijetno zaključno slovesnost se zahvaljujemo tudi vodstvu FZS, našemu županu Bojanu Čebeli ter predsedniku našega društva Tonetu Žerjavu. Sezono 2017/18 ste nam polepšali tudi vsi naši navijači, zelo prav nam je prišla tudi podpora s strani podjetij Summit Avto in Veriga K. F. Upamo, da bomo tako lepo sodelovanje ohranjali tudi v prihodnje.

ŽP

Oglejte si tudi