Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Unec je naš

Člani PGD Brezovica pri Borovnici vemo, kako pomembno je, da ima društvo v ozadju izurjen in priden podmladek, ki bo v prihodnosti prevzel vajeti društva in skrbel, da v Kotih ne bo skrbi zaradi »rdečega petelina«. Prav zato namenjamo veliko časa in energije pripravi ekip na gasilska tekmovanja. Članice B – naše najbolj motivirane punce so se konec maja udeležile 23. meddruštvenega tekmovanja članic in članov za pokal Krajevne skupnosti Ivančna Gorica. Dosegle so odlično 3. mesto in naši vitrini, ki se šibi pod težo pokalov, dodale še enega. Bravo punce!
Naši najmlajši (pionirji in pionirke) so se 4. 6. 2016 udeležili tekmovanja za pokal Rudolfa Maistra na Uncu. Odlični nastopi tekmovalnih enot in trud mentorjev je bil poplačan. Starejša ekipa pionirk je ponovila lanskoletni uspeh in dosegla najboljši rezultat od vseh nastopajočih ekip, kar 18 jih je bilo, in osvojila prehodni pokal. Njihove mlajše kolegice niso veliko zaostajale. Dosegle so odlično drugo mesto in dopolnile slavje kačanskih deklet. Pomlajena ekipa pionirjev se je zelo izkazala. Fantje so po le dobrem mesecu vaj zasedli 1. mesto v kategoriji pionirjev. Več kot so naši najmlajši dosegli na Uncu se ne da doseči. Udeležili so se 12 tekmovanj in kar desetkrat posegli po najvišjih mestih. Iskrene čestitke vsem, predvsem pa našemu Jožetu Drašlerju – mentorju pionirskih ekip. Nihče v društvu ne zna tako dobro pripraviti ekip. Mislim da nam ga zavidajo vsa sosednja društva.

V soboto, 11. 6., in nedeljo, 12. 6. 2016, je v Kopru potekalo državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje. Udeležilo se ga je 5 naših ekip, ki so si v letu 2015 priborile nastop na tem tekmovanju. Starejši gasilci so svoje znanje in spretnosti preizkusili v soboto. Pomanjkanje športne sreče jih je pomaknilo na 61. mesto. A nič zato, že sama uvrstitev enote na državno tekmovanje je bila lepo presenečenje, o katerem lahko marsikatero društvo le sanja. V nedeljo so se na tekmovanju preizkusili še najmlajši. Dve ekipi pionirk in dve ekipi mladink so dobro opravile s tekmovalnimi progami. Starejše pionirke so dosegle 10. mesto, mlajše pionirke 25., mladinke 1 18. mesto in mladinke 2 32. Vsem ekipam za dosežene rezultate iskreno čestitamo. Da pa je bil vikend popoln, sta v zakonski stan stopila še dva naša člana; Andrej in Špela. Želimo jima obilo ljubezni, sreče in medsebojnega razumevanja. Če citiram predsednika društva:«Bodita srečna, ljubezen vajina naj bo večna.« Ob tej priložnosti se zahvaljujemo sosednjemu društvu PGD Breg - Pako, ki je nesebično priskočilo na pomoč in tako omogočilo nastop druge ekipe mladink. Hvala vodstvu društva za razumevanje in skrb.
Počasi se letošnja gasilska tekmovanju zaključujejo. Le še tekmovanje iz gasilske orientacije, potem pa zaslužen počitek. A ne bo predolg. V juliju se mentorji skupaj s pionirkami odpravljamo na morje v Savudrijo. V začetku avgusta bo sledil 2. gasilski tabor, na katerega vljudno vabimo vse mladinke in mladince našega društva. 20. avgusta pa ste vsi vljudno vabljeni na gasilsko veselico PGD Brezovica pri Borovnici. Za hrano in pijačo bodo poskrbeli domači gasilci in gasilke, za glasbeno popestritev pa ansambla KRIMSKI LISJAKI in FANTJE Z VSEH VETROV.  Veselico bo popestril tudi bogat srečelov. Vljudno vabljeni!

 

Za PGD Brezovica pri Borovnici

Karmen Pirnat

Oglejte si tudi