Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
2°C
-2°C
Deli

Tradicionalna evropska medicina

HUD Karel Barjanski in Knjižnica dr. Marje Boršnik Borovnica vas v petek, 26. januarja, ob 18.00 vabita v galerijo Barje na predavanje o tradicionalni evropski medicini. Prisluhnili bomo predstojnikoma Hildegardine klinike v Ljubljani Veroniki in mag. Urošu Plantanu.

Na Hildegardini kliniki uporabljata enak pristop, enak način diagnostike, enaka in na enak način pripravljena zdravila, enake metode kot pred tisočletji. Vzrok je ključ do rešitve. Prisegata na edinstven način ozdravitve in popolnoma nov pristop za današnji čas. Bolne zdravita, ker dosežeta njihovo dušo, saj je v duši vzrok vseh bolezni. Ko zboli duša, zbolita um in telo. Le skozi dušo se lahko pozdravi tudi telo. Hildegardina klinika nosi ime po znameniti Hildegardi von Bingen (1098–1171), zdravnici, znanstvenici, učiteljici, filozofinji, tolažnici duše, svetovalki v najhujših stiskah, glasbenici, predstojnici benediktinskega samostana z bolnišnico. Zapustila nam je neprecenljivo znanje, ki zdravi vedno, ko je pravilno uporabljeno. Hildegardino kliniko sta ustanovila zakonca Plantan, ki sta po dveh desetletjih študija in prakticiranja tradicionalne evropske medicine, starodavne umetnosti zdravljenja, starodavnih besedil o zdravljenju, nastanka vsega, zakonitosti življenja, odkrivanju zastrtega, pozabljenega in z desetletji izkušenj zdravljenja tudi najtežjih bolezenskih stanj postala avtoriteti za zdravljenje, kot so ga poznali pred stoletji.

Hildegardina psihoterapija, skoraj 1000 let star način iskanja resnice, vedno vodi do vzroka bolezni (ki domuje v duši) in k rešitvi. Gre za povsem drugačen način, kot ga poznamo danes. S Hildegardino psihoterapijo, psihogenezo ne iščemo travm, saj je vse, preteklost in prihodnost, v sedanjosti. Moč rastlin, fitoterapija, je vedno imela pomembno vlogo pri zdravljenju. Načela homeopatije je uporabljala že Hildegarda pred skoraj 1000 leti, kar je poudarjal tudi Paracelsus. Ravno zato je celostni sistem, ki so ga poznali starodavni in sta ga predstojnika klinike osnovala za uporabo v sedanjosti, vedno učinkovit in tak je še danes, če ga uporabimo tako kot nekdaj. V davnini so to znanje uporabljali, nato se je razpršilo in na srečo sta predstojnika ponovno vzpostavila sistem. Pri zdravljenju uporabljata tudi zdravila, izdelana po starodavnem postopku, natančno tako, kot jih je izdelovala Hildegarda. Doslej sta napisala in izdala 3 knjige: Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina, Hipnoza in hipnoterapija – priročnik za samostojno učenje in Samohipnoza – priročnik za samostojno učenje. Vse knjige so rezultat njunih dolgoletnih izkušenj. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij