Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Končno hitri internet v Borovnici

Krajani zaselkov Dol in Laze so se dogovorili in tako se bo tam lahko začela gradnja širokopasovnega optičnega omrežja. Izvajalec bo podjetje Sistem TV, dolgoletni ponudnik televizijskih, internetnih in telefonskih storitev na Rakitni, Igu, v Iški vasi, Iški, Velikih Laščah in zdaj tudi Občini Borovnica. Podjetje je specializirano za ponudbo in izgradnjo lokalnih telekomunikacijskih sistemov v Sloveniji. Predvidoma konec poletja 2018 bodo začeli s priklopi prvih hiš v Dolu in Lazah. Ponudnik bo zgradil najnovejše optično omrežje do vsakega gospodinjstva. Sedanje obstoječe bakreno telefonsko omrežje ostaja nespremenjeno.
Novo optično omrežje ne bo zahtevalo morebitnih zemeljskih izkopov vrtov, zelenic in dvorišč, potekalo bo zračno po obstoječih drogovih Telekoma Slovenije ali/in od objekta do objekta. Vsak objekt bo imel svoj lastni in neodvisni optični priključek. Sistem TV sicer ponuja 300 digitalnih TV- in HD-programov za vse okuse, hitri širokopasovni internet do hitrosti 200/50 Mbit/s, časovni zamik za ogled vsebin do 7 dni nazaj, mobilno TV, fiksno ter mobilno telefonijo. Krajani bodo lahko izbirali med samostojno storitvijo in različnimi paketi – dvojčki, trojčki ali četverčki. Ponudnik zagotavlja konkurenčne cene za svoje storitve.

Do avgusta bodo optično povezavo pripeljali z Vrhnike in Podpeči, nato bodo sledili priključki objektov v Dolu in Lazah. Po potrebi bodo zgradili tudi dodatne optične linije, ki bi zadovoljile potrebe v drugih krajih občine Borovnica. Vse zainteresirane krajane bodo sproti obveščali o svoji dejavnosti, dinamiki in poteku del v lokalnem časopisu in preko letakov po pošti. Aktualna ponudba bo kmalu objavljena na www.sistem-tv.si. Krajani lahko že zdaj svoja vprašanja pošljete po elektronski pošti: info@sistem-tv.si.

Oglejte si tudi