Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Desus Borovnica podprl g. Iva Vajgla kot kandidata za poslanca v Evropskem parlamentu

V petek, 4. aprila, je potekal zbor članov stranke Desus Borovnica, na katerem smo poleg potrditve poročila o delu stranke in finančnega poročila za preteklo leto razpravljali o aktivnostih v letu 2014. Žal se zbora zaradi seje parlamenta o interpelaciji zoper notranjega ministra ni mogel udeležiti poslanec stranke g. Ivan Hršak.

Uvodoma je predsednik OO g. Nikolaj Stražišar podal poročilo o delu stranke in aktivnostih v občinskem svetu v preteklem obdobju. Največja pozornost v letu 2014 pa bo namenjena volitvam poslancev v Evropski parlament in v občinski svet Občine Borovnica. G. Pavel Brglez, predsednik PO Desus Ljubljana, je predstavil kandidata za poslanca v Evropskem parlamentu, ki ga podpirata stranka Desus in Zveza društev upokojencev Slovenije, g. Iva Vajgla. V razpravi je bilo poudarjeno, da je to eden bolj prepoznavnih in uspešnih slovenskih diplomatov. Prav poznavanje mednarodne diplomacije je zelo pomembno za uspešno delovanje v teh institucijah. G. Vajgl je v sedanjem mandatu v Evropskem parlamentu član liberalne stranke in je s svojim delom že dokazal, da mu je blizu problematika starejše populacije. Glede na to, da smo upokojenci najštevilčnejša skupina prebivalstva v Sloveniji, upravičeno pričakuje dobro podporo. Potrebujemo namreč ljudi, ki bi v neizprosnem kapitalizmu, ki smo mu priča, znali dopovedati, da je prav sedanja starejša generacija ustvarila premoženje, ki si ga nekateri tako zlahka prilaščajo. Nekoliko pozneje se je zboru pridružil g. Robert Kojc, predsednik Mladega foruma stranke Desus, ki je v svojem nagovoru poudaril, da člani stranke niso in ne smejo biti le starejši. Medsebojna povezanost znanja, izkušenj in mladostne energije je uspešnejša. Stranka prevzema vse več pobude in odgovornih nalog, njena velika zasluga pa je tudi to, da se že tako slab položaj večine upokojencev ni še poslabševal. Za to si bo prizadevala tudi v prihodnje, upati pa je, da bo kriza počasi zapustila tudi Slovenijo. G. Sluga z Vrhnike, ki je koordinator občinskih odborov Notranjske, je podal nekaj informacij o delovanju v posameznih občinah, na koncu pa pozval članstvo, naj se aktivno vključi v predvolilne aktivnosti.

Sledila je razprava o težavah v zdravstvu, ki zadevajo vsakega izmed nas, in o drugih aktualnih zadevah. Imenovan je bil volilni štab v sestavi članov izvršnega odbora stranke, s pozivom predsednika k sodelovanju, da bi pripravili dober program in ga ustrezno predstavili občanom za čim boljši volilni rezultat.  

 

Ob tej priložnosti pa članom stranke in vsem občanom Borovnice želimo prijetne in sončne prvomajske praznike. 

 

                                                                                         OO Desus Borovnica 

Oglejte si tudi