Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

Veseli december v Enoti Sonček na Bregu

Mesec december je minil s svetlobno hitrostjo. Veliko se je dogajalo:
30. 11. smo imeli s starši ustvarjalno delavnico. Izdelovali smo namizne dekoracije za novoletno tržnico, ki je bila 3. 12. 2015 v Borovnici, in s skupnimi močmi okrasili tudi naš vrtec. 

Skupaj z otroki smo v garderobi okrasili novoletno jelko, kjer smo vsako jutro v prazničnem vzdušju strokovne delavke otrokom brale in pripovedovale praznične zgodbe.
10. 12. so nas obiskale dijakinje iz Ajdovščine in nam zaigrale igrico Čarobna knjiga.

14. 12. smo se z otroki in starši iz skupine Sovice odpravili na čarobni sprehod z baterijami na sv. Ano pri Preserju. Pot je bila skrivnostno pravljična, saj so nam pot kazale lučke naših baterij. Na cilju smo se posladkali z bomboni, ki so nam jih pustili gozdni palčki.

15. 12. nas je obiskal Dedek Mraz in nam prinesel pisana darila, ki smo jih z radovednostjo, zabavo in smehom na obrazu z veseljem odpirali, jih spoznavali in se igrali z njimi.

16. 12. so nas obiskali otroci iz skupine Vetrnice (vrtec Mavrica) in nam zaigrali igrico Zakaj je smreka tudi pozimi zelena.

23. 12. smo strokovne delavke vrtca zaigrale igrico Snežak Srečko.

23.12. so se otroci in starši skupine Gumbki z lučkami sprehajali ob Borovniščici.

Cel praznični mesec smo se otroci skupin Sovice in Gumbki družili, ustvarjali, plesali, telovadili, rajali … Izdelali smo novoletne voščilnice za naše družine, otroke in sodelavce ter sodelavke iz drugih skupin. Nato pa smo 24. 12. zaprli našo enoto in se preselili v enoto Mavrica, kjer smo gostovali do 31. 12. 2015.

 

Vzg. Martina Francelj

Oglejte si tudi