Logo MojaObčina.si

Borovnica

JUTRI
16°C
6°C
SRE.
18°C
10°C
994

OBISK TAČKE POMAGAČKE V SKUPINI ROŽICE

Januarja smo se v vrtcu pogovarjali o živalih. To je zavohala psička TAČKA POMAGAČKA in nas nekega dne presenetila s svojim pismom, v katerem nas je obvestila, da bi rada prišla k nam na obisk.

Res smo naslednje jutro po zajtrku dobili obisk. Ga. Sabina Miklavčič, naša pedagoška vodja, je v naš oddelek privedla svojo psičko Lady in z nami preživela prijetno in poučno urico. Otroci so izvedeli, kako pes dobi naziv TERAPEVTSKI PES in kako se morata skupaj z vodnikom psa šolati, da pridobita potrebno znanje. Otroci so spoznali, kako je treba vsakodnevno skrbeti za psa, kako ga negovati, ga hraniti, se mu približevati … S pomočjo vrečke presenečenj so otroci spoznali različne pripomočke, ki jih terapevtski pes potrebuje. Vsak izmed otrok je aktivno sodeloval pri hranjenju, negovanju in vodenju psičke na povodcu. Naučili smo se tudi, kako je treba pobirati pasje iztrebke in kako ravnati, če zunaj srečamo tujega psa.

Otroci so bili ob obisku zelo umirjeni in motivirani za sodelovanje. Pokazali so veliko veselja in sočutja do živali. Upam, da se jim bo vse, kar so doživeli in izvedeli, vtisnilo v spomin in bodo to znanje prenašali tudi na svoje domače živali. Upamo, da nas psička Lady še kdaj obišče in z nami prebere kakšno pravljico.

 

                                                                 Vzgojiteljica Pia Janja Kranjez, vrtec Borovnica

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi