Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Mesec kulture v enoti Sonček na Bregu

Februarja smo v enoti Sonček kulturni praznik obeležili z igranjem na male inštrumente ter prepevanjem otroških in ljudskih pesmic. Kulturi je sledil pust in z veseljem lahko zapišem, da so se tudi najmlajši, Gumbki, pogumno pustili obleči v levčka, medvedka, pikapolonico in druge maškare. Prav tako pogumni so bili otroci v skupini Sovice, ki so oblečeni v Sneguljčico, Smrkca, škrata in drugo po skupinskem slikanju veselo zarajali skupaj z Gumbki.

Po počitnicah, ki smo jih otroci iz enote Sonček kot običajno preživeli v glavni enoti Mavrica, so se Sovice v svoji sobi razveselile novega kotička. Kotiček so iz sobe Škratov v Mavrici preselili hišnika Marko Žitko in Marjan Debevec ter Boštjan Hribar, ki je naknadno naredil še vratca. Sovice se iskreno zahvaljujejo vsem trem.

Precej deževen in pust februar smo si še dodatno popestrili z glasbo. V začetku meseca sta nas obiskala Andraž Turk in Blaž Kovač, ki sta nam na kitaro zaigrala popularne in že kar ponarodele zimzelene uspešnice, vse od Mačka Murija do Adija Smolarja. Konec meseca pa smo pomigali v ritmu afriškega bobna, na katerega nam je zaigral Djonas Ahmed Abdillah.

 

Za enoto Sonček zapisala Jasna Gabrovšek

Oglejte si tudi