Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Ježki in čistilna akcija v Borovnici

V soboto, 28. marca, smo se pred vrtcem Borovnica na pobudo g. Uroša Jelovška ob 9. uri zbrali starši z otroki in vzgojiteljici iz skupine Ježki, da bi se pridružili medobčinski čistilni akciji.

Gospod Jelovšek nam je kot starš in organizator čistilne akcije Turističnega društva Borovnica prinesel pripomočke za čiščenje – rokavice in vreče, za otroke pa tudi odsevnike. S skupnimi močmi smo očistili šolsko igrišče in trim stezo, kjer je bilo še največ odpadkov, ki niso sodili tja.

Otroci so sodelovali tako, da so poiskali odpadke in nam jih pokazali, mi, odrasli pa smo jih pobrali. Nekateri med njimi pa so uporabili tudi zaščitne rokavice in kar sami manjše odpadke prinesli v ustrezne vreče za smeti.

Skupaj smo preživeli krasen sončen dopoldan, lahko bi rekli, da smo združili prijetno s koristnim, saj smo med čiščenjem poklepetali tudi o vrtcu in otrocih.

Ne nazadnje pa smo si s čiščenjem zaslužili tudi malico, ki so jo otroci z veseljem pojedli, in se razšli predvsem s prijetnim občutkom, da smo naredili nekaj koristnega za okolje in tudi za zgled bodočim generacijam.  

 

Za vrtec Borovnica

Tina Mazi, vzgojiteljica

Oglejte si tudi