Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Dramska skupina vrtca Borovnica se predstavi

Nekaj strokovnih delavk vrtca Borovnica smo se združile v dramsko skupino. Že drugo leto se dobivamo enkrat tedensko, v popoldanskem času, na vajah za dramske nastope. Skupaj staknemo glave in po kakšni znani pravljici poustvarimo našo priredbo. Navadno v igrico vključimo tudi glasbo in ples. Sceno ustvarimo same in prav tako kostume. Na vajah uživamo ob ustvarjanju v skoraj vseh komponentah umetnosti. Posebne smo tudi zato, ker v naše predstave vključimo znano in popularno glasbo ter ples. Prav tako je naša posebnost, da v vsaki predstavi nastopajo isti junaki in junakinje, ki otrokom in odraslim pričarajo novo zgodbo, novo pravljico.

Prvič smo nastopile v Borovnici na koncu junija 2022, ko smo odigrale igrico Muca Japonkarica, ki smo jo priredile po znani pravljici Muca Copatarica, kar je bilo letnemu času bolj primerno. Odzivi na igrico so bil zelo dobri, zato smo dobile veselje in motivacijo za delo naprej.
Tako smo se decembra že drugič predstavile na »velikem« odru osnovne šole Borovnica, kjer smo nastopile s predstavo Iglu za vse. Za omenjeno predstavo smo črpale navdih v pravljici Hiška za vse, kjer je osrednja tema prijaznost, toleranca drug do drugega in prijateljstvo.
Vsem, ki ste si že ogledali našo predstavo, se prav lepo zahvaljujemo za obisk. Ponovno si želimo druženja z vami v mesecu juniju, ko vas bodo na odru pričakale nove prigode že znanih junakov in junakinj.

Jana Sedej, mentorica dramske skupine

  

Oglejte si tudi