Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Turistično društvo Borovnica ima novo predsednico

Po predčasnem odstopu z mesta predsednika je Uroša Jelovška na čelu Turističnega društva Borovnica nasledila Nadja Debevec. Društvo je lani izpeljalo skoraj 30 projektov. Za izjemno raziskovalno nalogo pa so Anji Strle podelili društveno priznanje.
Dosedanji predsednik Uroš Jelovšek, ki je TD Borovnica uspešno vodil dve leti, je na marčevskem občnem zboru podal pisno izjavo o nepreklicnem odstopu iz osebnih razlogov. Ker so bili preostali organi društva pred dvema letoma imenovani kot del njegove ekipe, so večinsko sklenili, da občnemu zboru prav tako predlagajo svojo razrešitev in tako v celoti omogočijo imenovanje novega vodstva društva. Prav velikih sprememb pa nove volitve vendarle niso prinesle. V smislu pomladitve društva si je članstvo za predsednico izvolilo 20-letno študentko strojništva Nadjo Debevec, ki že vrsto let sodeluje pri domala vseh društvenih akcijah, podpredsednik ostaja Alen Lešnik, v upravnem odboru pa bosta poleg Marjana Pristavca, Franca Drašlerja, Vilija Mevca, Viktorja Drašlerja ter Franca Klančarja po novem sedela še Janez Šivic in Igor Trček. Vodenje nadzornega odbora je prevzel Jože Belovič, člana pa sta Damjan Debevec in Miro Drole, medtem ko častno razsodišče sestavljajo Otmar Šturm, Andrej Bizjak in Ana Frančiška Klančar.

Dosedanji predsednik Jelovšek je poročal, da je društvo lani sodelovalo pri izdaji brošur Pojdimo na izlet in Zelene zgodbe regije ter izletniške karte Krajinski park Ljubljansko barje, se udeležilo konference NVO in delavnic na temo strokovnih podlag plovnosti Ljubljanice, sodelovalo pri postavitvi žiga v Peklu in obnovi žiga E7, priskrbelo turistično vodenje v okviru projekta Comenius, izvedlo spomladansko čistilno akcijo, skrbelo za okolico mlina in parkirišča v Peklu ter železniške čuvajnice št. 666, uredilo turistični kažipot pod stebrom, pomagalo pri izvedbi pohodov na Štampetov most, po Barju in po poteh kartuzije Bistra, se udeležilo Levstikovega pohoda in pohoda Babno polje−Goričica, izvedlo druženje na Župenci, na Pokojišču, Borovniški semenj in slovo od starega leta na Molkovem trgu, sodelovalo pri Kolesarskem festivalu, na Dnevu borovnic, tekmovanju koscev in grabljic, izdalo koledarček z voznim redom vlakov in izdelalo občinski spletni turistični portal www.vborovnici.si. V sklepni besedi se je še "zahvalil svoji ekipi, številnim prostovoljcem in vsem podpornikom društva za realizacijo zastavljenih ciljev in izvedbo številnih projektov, ter seveda županu, g. Andreju Ocepku, za uspešno sodelovanje, ki je olajšalo naše delovanje. Prepričan sem, da boste vsi imenovani enako pomagali tudi novi predsednici pri turistični dejavnosti, poživitvi življenja v kraju in povečanju njegove prepoznavnosti navzven." Nova predsednica, ki se je zahvalila za izkazano zaupanje, je s programom za leto 2013 nakazala, da bo poskrbela za kontinuiteto dobrega dela njenega predhodnika. Poleg rednih prireditev društvo tako načrtuje predvsem nadgrajevanje spletne strani, ureditev pisarne in skladišča, nadaljnje urejanje Pekla in železniške čuvajnice št. 666, vzdrževanje turistične infrastrukture, nabavo novih stojnic, sodelovanje pri ponatisu izletniške karte Ljubljanskega barja, tisk koledarčkov z voznimi redi za leto 2014, pripravo turističnega zemljevida občine ter sodelovanje pri prireditvah zunaj občine.

V slovesnejšem delu občnega zbora je Anja Strle predstavila raziskovalno nalogo z naslovom Turizem v Borovnici, v kateri obravnava turistične potenciale ter predlaga izboljšave na področju promocije turizma v Občini Borovnica in za katero je že prejela srebrno priznanje na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev Slovenije, tokrat pa še društveno priznanje za izjemni prispevek k promociji turizma v Borovnici. Podelili so tudi bronasto priznanje TZS, in sicer Olgi Debevec za dolgoletno delo na področju turizma.

 

Damjan Debevec

Oglejte si tudi