Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Tržnica na Molkovem trgu zaživela

Sredi lanskega aprila se je na Zalarjevem dvorišču v starem delu Borovnice odprla tržnica z ekološko pridelano hrano. Na tej lokaciji je delovala vsako soboto do 19. decembra, ko so prodajalci kupcem še zadnjič ponudili svoje izdelke. Nova tržnica, ki se postavlja v teh dneh in že dobiva streho, je prve kupce in prodajalce sprejela v soboto zjutraj, 5. marca.
Nova tržnica se je zaradi odpovedi pogodbe začela urejati na Molkovem trgu že lansko jesen. Po večkratnih obiskih arheologov, ki so pregledovali zemljišče pod bodočo tržnico in naleteli tudi na temelje borovniškega viadukta, se je uredila napeljava, primerno vreme je nekaj tednov zatem dovolilo asfaltiranje, trenutno pa se postavljajo leseni nadstreški.  

Prodajalci in kupci se bomo lahko na tržnici srečevali vse dni v tednu. Na voljo bodo pokrita in nepokrita prodajna mesta, električna napeljava, vodnjak s tekočo vodo, brezžična internetna povezava … Tržnica bo imela svojega upravljavca, ki bo skrbel za nemoteno in zakonito poslovanje, urejenost, spoštovanje tržnega reda, čistočo… Pokrit prostor bo prav gotovo svoje poslanstvo dobro opravljal tudi ob drugih priložnostih. 

Do konca maja bo tržnica delovala po zimskem urniku in jo bomo lahko obiskovali vsak dan do 14.00, ob sobotah pa do 12.00. Živilske in neživilske izdelke bodo kupcem nudili domači prodajalci, pa tudi tisti, ki bodo v Borovnico prišli iz oddaljenih krajev. Več informacij o prodaji lahko ponudniki izdelkov dobijo na telefonski številki in elektronskem naslovu upravljavca Jožeta Zormana (041 548 926, leples@siol.net).

 

Simona Stražišar

Foto: Jože Pristavec, Zala Bernik

 

Oglejte si tudi