Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Nova pridobitev PGD Borovnica

Letošnji Dan borovnic smo borovniški gasilci še posebej nestrpno pričakovali, saj smo s tem dnem v uporabo prevzeli novo vozilo za gašenje gozdnih požarov znamke Ford, ki je bilo izdelano v podjetju Rosenbauer. Največja pridobitev za naše društvo in s tem za celotno občino je v vozilo vgrajena oprema za prvo pomoč, saj bomo z novim vozilom lažje vozili po ožjih ulicah in težje dostopnem terenu. S tem vozilom smo nadomestili staro vozilo GVGP-1, znamke Mitsubishi, letnik 1993, ki smo ga v uporabo prevzeli na občinskem prazniku leta 2000. To vozilo je služilo za gašenje travniških in gozdnih ter manjših začetnih požarov, z njim pa smo priskočili na pomoč tudi pri gašenju požarov na Primorskem in ostalih sosednjih občinah. Vozilo je v 18 letih prevozilo več kot 22.000 kilometrov in opravilo več kot 1000 ur.
Novo vozilo je že prvi dan svoje »kariere« doživelo tudi ognjeni krst, saj smo z njim posredovali na dveh intervencijah, kjer so se vzdolž proge vneli železniški pragovi. Zaradi netočne prijave pa smo imeli kar nekaj dela z iskanjem kraja požara, zato naj ob tej priložnosti še enkrat ponovimo: ob klicu na številko 112 povemo, KDO kliče, KAJ, KJE IN KDAJ se je zgodilo, nato pa tudi, KOLIKO je ponesrečencev, kakšne so POŠKODBE in  OKOLIŠČINE na kraju nesreče (požar, nevarne snovi, poškodovane plinovodne ali druge napeljave ...) ter kakšno POMOČ potrebujete.
Dolžni smo tudi pojasnilo o sproženju sirene za splošno nevarnost ob izhodu na omenjene intervencije, do katere je prišlo zaradi tehnične napake. Za morebitne nevšečnosti oziroma vznemirjenje se občanom opravičujemo. Naj se ob tej priložnosti še enkrat zahvalimo županu g. Bojanu Čebeli in občini Borovnica, ki je pri nakupu novega vozila prispevala večinski finančni delež, pa tudi ostalim večjim donatorjem, ki so nam pomagali pri poplačilu stroškov nabave novega vozila. Hvala pa seveda tudi vsem občanom za prispevke, ki ste nam jih dali v hranilnike in poslali v poseben SMS-predal, in vsa sredstva, ki smo jih prav z njihovo pomočjo zbrali ob raznosu koledarjev, letni prireditvi ter srečelovu. Hkrati pa bi vse zabave željne povabili na našo prireditev Noč pod viaduktom, ki bo 3. novembra na že znani lokaciji. Obljubimo vam, da bo pestro.

 

Saša Mevec Pušnik, PGD Borovnica; foro: Simon Pelko

 

Oglejte si tudi