Borovnica

DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Novosti na igriščih v Borovnici

Glavna novost je odprtje sicer še ne dokončno urejenega pasjega igrišča na območju med Borovniščico in podhodom pod železniško progo za naselje Pod goro pri železniški postaji Borovnica. Površina je zatravljena in ograjena, naknadno bodo postavili še klop in zasadili drevesa, ki bodo čez čas zagotovila tudi nekaj sence. Igrišče bo vedno odprto. Ob tej priložnosti spet pozivamo lastnike psov, da jih imajo na sprehodih na povodcih ter za njimi pobirajo in v za to namenjene koše odmetavajo njihove iztrebke. Pasji iztrebki na vrtu ali travniku niso le neprijetni za oko in nos, temveč lahko prenašajo tudi bolezenske klice, ki okužijo zelenjavo in krmo. Vaš štirinožni najboljši prijatelj se bo zdaj lahko sproščal na za to namenjenem igrišču, kjer se bo lahko seveda tudi družil z drugimi kužki in »pasjimi mrcinami«, njihovi lastniki pa si bodo lahko ob medsebojnem druženju izmenjali številne izkušnje s področja dresure in socializacije psov. Morda bo rezultat prinesel tudi nove ideje in rešitve na področju vzgoje psov?

Pred Praznikom borovnic je bil v skladu z varnostnimi zahtevami nekoliko predelan tudi Borovniški grad na križišču Mejačeve in Gradišnikove ulice, ki je dobil varnostni certifikat in je (predvsem za mlajše otroke) zdaj, tako kot otroško igrišče v Športnem parku Borovnica, odprt poleti od 9.00 do 20.00, od 15. 11. do 15. 3. pa od 10.00 do 18.00. Pri Borovniškem gradu je tudi novo igralo za najmlajše – leseni vlakec, ki je primerno tudi za najmlajše gojence vrtca, ki imajo svoje prostore v bližnjem poslopju zdravstvenega doma. Tudi to igrišče bo do konca leta dobilo še mizo in klopi, zasadili bomo nekaj dreves. Enkrat do dvakrat na mesec bodo v času pašne sezone na njem travo popasli poniji.

Vsa omenjena otroška igrišča ter igrišče pri novem naselju stanovanjskih blokov imajo sedaj tudi skrbnika, ki jih odklepa in zaklepa, pregleda in opozori na napake in okvare ter po potrebi tudi pobere tiste odpadke, ki jih »nemarneži« pustijo za seboj.


Obilo zabave pri igri vam želimo in ne pozabite na varnost ter pustite vsako igrišče za sabo v takšnem stanju, v kakršnem bi ga radi našli, ko ga (ponovno) obiščete!


Oglejte si tudi