Borovnica

DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Medeni pohod v Vrtcu Borovnica

Letos smo tudi v našem vrtcu obeležili 20. april, svetovni dan čebel. Spoznavali smo vlogo teh neumornih delavk v naravi in našem življenju, njihov razvoj in življenjski cikel, družino čebel v panju in dela, ki jih čebela opravlja v kratkem času svojega življenja. Pri tem sta nam obilo pomagala tudi očeta dveh deklic, ki sta čebelarja in sta nam posodila učni panj čebelarskega krožka, knjige o čebelah ter čebelarjevo zaščitno obleko. Za zaključek dejavnosti pa smo se skupine Kapljice, Cepetavčki in Mačkoni podale tudi na orientacijski pohod, ki smo ga poimenovali kar »medeni pohod«.
Puščice s sliko čebelice, ki so jih otroci na poti vneto iskali, so nas vodile mimo travnikov, roba gozda in dveh čebelnjakov. Na sedmih »postajah« smo se ustavili ter reševali različne naloge: posnemali smo gibanje in brenčanje čebel, jih opazovali pri nabiranju medičine in cvetnega prahu, zapeli pesmico, rešili uganko, se pogovarjali o čebelah, na koncu poti pred našim vhodom v vrtec pa smo si ogledali še čebelje pridelke, okušali gozdni med in na terasi zaplesali ob skladbi Čmrljev let.
1/2



Posebno doživetje za otroke je bilo, ko nas je čebelar g. Hren spontano povabil k svojemu čebelnjaku, nam pokazal panj s čebelami in povedal nekaj zanimivosti, za kar se mu iz srca zahvaljujemo.
Otroci so za vsako opravljeno nalogo dobili štampiljko čebelice na kartonček, ki so ga nosili s seboj in je bil hkrati motivacija in tudi medalja za izvedeno dejavnost.


Za vrtec Borovnica vzgojiteljica Mateja Milosavljević

Oglejte si tudi