Borovnica

JUTRI
19°C
14°C
PET.
23°C
13°C
Oceni objavo

Javni poziv

Javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev občinskih priznanj občine Borovnica za leto 2024

Občina Borovnica podeljuje naslednja priznanja:

-          Zlata plaketa Občine Borovnica, ima pomen zahvale in priznanja za dolgoletno uspešno delo na različnih področjih,

-          Priznanje občine Borovnica, ima pomen priznanja za izredne dosežke v zadnjem letu dni.

  1. Zlata plaketa Občine Borovnica:

Je drugo najvišje občinsko priznanje in ima pomen zahvale in priznanja za dolgoletno uspešno delo na različnih področjih. Podeljuje se tistim posameznikom, organizacijam in skupinam, ki so dosegli izjemne uspehe in dosežke na svojih področjih delovanja v daljšem časovnem obdobju na vseh področjih ustvarjalnosti in dela. Letno se podeli največ dve tovrstni priznanji.

  1. Priznanje občine Borovnica:

Je tretje najvišje občinsko priznanje in ima pomen priznanja za izredne dosežke v zadnjem letu dni. Podeljuje se tistim posameznikom, organizacijam in skupinam, ki so dosegli izjemne uspehe in dosežke na svojih področjih delovanja v obdobju zadnjega leta na vseh področjih ustvarjalnosti in dela. Ima značaj vzpodbude prejemnikom za takšno nadaljnje tvorno delo, ki ima poseben pomen za razvoj in napredek občine Borovnica. Letno se podeli največ dve tovrstni priznanji.

Kandidate za priznanja občine lahko predlagajo občani, skupine občanov in organizacije. Predlagatelj in kandidat za priznanje ne moreta biti ista oseba. 
Predlog se posreduje v pisni obliki na obrazcu, ki so na voljo na Občini Borovnica in na spletni strani Občine Borovnica. Upoštevani bodo predlogi, ki bodo prispeli na Občino Borovnica do 7. 6. 2024 do 12. ure. 
O podelitvi priznanj odloča Občinski svet na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Slavnostna podelitev priznanj bo ob občinskem prazniku.

Številka: 094-0001/2007-79 
Datum:   22. 4. 2024

 

KOMISIJA ZA MANDATNA VPRAŠANJA, VOLITVE IN  IMENOVANJA
PREDSEDNIK
Jože Korošec, l.r.


Oglejte si tudi