Borovnica

DANES
20°C
13°C
JUTRI
21°C
10°C
Oceni objavo

Vse za oblast

Ne denar, ne ženske, ne heroin, ne čokolada, oblast je tista droga, ki žene človeka v skrajno nespamet. Silvestrska komedija "Oblast" borovniških kulturnikov je to drogo prebavila in še toplo postregla smeha željnim obiskovalcem.

Zgodba, ki jo je napletel Vinko Möderndorfer, zrežirala pa Slavica Marta Ošaben, govori o vzgibih, ki poženejo uspešne osebnosti iz gospodarstva v politiko (kakršnakoli podobnost z resničnimi dogodki je zgolj in povsem naključna). V tem primeru se premožni tovarnar Ante Pešalič (Sašo Pristavec), ki je s proizvodnjo obutve nesramno obogatel, odloči kandidirati za poslanca državnega zbora, oziroma še točneje, odloči se, da bo to pač postal, ne glede na ceno. Za visokoleteči cilj ga je seveda ogrel najnovejši "balkanski" ljubimec njegove hčere Vanese (Karmen Turšič Susman), Joco (Andrej Jereb), medtem ko ta ženi Amaliji (Lili Kogovšek), vključno s tajnikom Dragcem (Slavko Pristavec), še zdaleč ne diši. Joco Anteju zagotavlja uspeh v primeru najetja MM Consultinga, firme z izdatnimi izkušnjami na področju političnega marketinga, porok in pogrebov ter seveda navitimi cenami. Ker ga ni pestrejšega obdobja od predvolilne kampanje, svoj piskrček prek "vroče" sindikalne pogajalke Grete (Nejli Ofentavšek) pristavijo še delavke Antejeve tovarne in dodatno zaostrijo napeto ozračje.

V kakšne stilske in osebnostne preobrazbe bosta Anteja za minimalne možnosti zmage na volitvah prisilila Marjan (Domen Debevec) in Marjana (Kaja Pristavec)? Kakšen bo izplen sindikalne pogajalke? Kakšna je cena Dragčeve in Amalijine podpore? Kaj ima za bregom Joco? Kako se bodo odločili volivci? In najpomembnejše – kje v zgodbo vstopijo gasilec (Ciril Košir), klošar (Franci Stražišar), nuna (Milena Škulj) in gospa (Varja Brglez)? Zadovoljni obiskovalci silvestrske komedije to že vedo, preostali pa boste morali k reprizi, v soboto, 8. marca, ob 19. uri, v Osnovno šolo dr. Ivana Korošca Borovnica.


... in drugače.

 

Damjan Debevec, foto: DD

Oglejte si tudi