Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

VODNA AEROBIKA V BOHINJU II.

V letu 2017 smo v Vodnem Parku Bohinj pričeli in uspešno zaključili s pilotnim projektom AEROBNE VADBE V VODI oz. VODNE AEROBIKE v Bohinju. Ker je bil projekt zelo uspešen, smo ga podaljšali v sezono 2017/18.
Program je bil organiziran in sofinanciran s strani Občine Bohinj (zdravstveno preventivni program), Vodnega parka Bohinj, ki je znatno znižal vstopnino v bazen (3 €/obisk) in Smučarskega društva Bohinj, ki je priskrbel inštruktorico aerobike.

Z izvedbo in obiskanostjo programa smo bili na Občini Bohinj zelo zadovoljni. Na vadbo je prišlo v povprečju od 16 pa tudi do 20 vadečih, s povprečno starostjo okoli 50 let (najmlajši predstavnik je imel 20 let, najstarejši pa 74) .

Ker je bil projekt zelo uspešen, smo ga podaljšali v sezono 2017/18.

Aerobna vadba v vodi ali skrajšano 'vodna aerobika' je nizko intenzivna vadba, ki se izvaja v bazenih s stojno višino (možno tudi v globokih bazenih). Nizka intenzivnost se nanaša na nizek srčni utrip, ki ga vadeči med vadbo dosežejo in se giblje od 100 – 140 udarcev na minuto (odvisno od starosti in fizične pripravljenosti vadečega). To pomeni, da je vadba vseskozi sproščena, da se vadeči med vadbo še vedno lahko pogovarjajo, da niso prekomerno zadihani in da v vsakem trenutku med vadbo uživajo.

Vadba je primerna za širok spekter uporabnikov, med drugimi tudi za invalide, starejše vadeče, nosečnice, osebe s prekomerno težo in podobno. V Vodnem parku Bohinj se nam nadvse prilagodijo in med vadbo ugasnejo vse vodne efekte, ki bi nas pri vadbi ovirali. Temperatura vode v bazenu je optimalna, prav tako zunanja temperatura.

Vadba je sestavljena iz ogrevanja (15 – 20 min), glavnega-aerobnega dela (30 – 35 min) in razteznih vaj, ohlajanja ter vaj za ravnotežje in umirjanje (5 – 10 min).

Z vadbo bomo pričeli v sredo 18.10.2017 in predvidoma zaključili z 25.4.2018. Vadba bo potekala vsako sredo od 18:00 do 19:00 ure v Vodnem Parku Bohinj.

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite.

 

Katarina Đurđević, prof. športne vzgoje - inštruktorica vadbe

Oglejte si tudi