Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Več kot 900 študentov častilo rundo

Zaključuje se študentska krvodajalska akcija Častim ½ litra, ki je potekala skozi cel april. V univerzitetnih središčih in v več kot 15. drugih krajih po Sloveniji je v tradicionalni akciji sodelovalo več kot 900 študentov krvodajalcev.

Študentska krvodajalska akcija je že tradicionalen projekt Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Študenti vsako leto izvedejo dve tradicionalni krvodajalski akciji (spomladi in jeseni) pod sloganom »Častim pol litra!«. Od začetka izvajanja projekta do danes število krvodajalcev stalno narašča, rekord pa so študenti dosegli s kar 1.664 krvodajalci (v posamezni akciji).
 
Tudi letošnja aprilska krvodajalska akcija ni bila nobena izjema, saj so študentje častili pol litra kar 900-krat. Študentje so ponovno pokazali svojo pripravljenost za pomoč in solidarnost z željo zagotoviti, da bo nekomu življenje teklo dalje. Pomembno se je zavedati, da bo v svojem življenju vsaka četrta oseba nekoč potrebovala transfuzijo krvi.

 

Jaka Trilar, predsednik ŠOS: “V imenu Študentske organizacije Slovenije sem hvaležen vsem krvodajalcem, ki so pokazali solidarnost in častili pol litra. Na mnogih akcijah je nastajala kar precejšnja čakalna vrsta in veseli me, da bomo študentje nadaljevali tradicijo krvodajalstva in Slovenijo ohranili v evropskem vrhu te plemenite oblike pomoči sočloveku.

Tudi tokrat je bilo za krvodajalce dobro poskrbljeno, saj so ob malici prejel tudi simbolično darilo, ki so ga zagotovile Lekarne Maribor. 

Oglejte si tudi