Bohinj

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

VADBA DRUŠTVA INVALID V SEZONI 2022/23

V sezoni 2022/23 je Društvo Invalid Bohinj za svoje člane ponovno organiziralo vadbo. Vadba je potekala ob torkih od 17.00 - 18.00 ure v veliki telovadnici v OŠ Dr. Janeza Mencingerja v Bohinjski Bistrici.

V prejšnjih sezonah je program potekal pod vodstvom dipl. fizioterapevtke Bernarde Markelj in je bila izredno množično obiskana. V letošnji sezoni (2022/23) sem vadbo prevzela Katarina Đurđević, prof. šp. vzgoje. Z vadbo sem se srečala prvič, vendar sem imela precej predhodnih izkušenj z vadbo za ženske z osteoporozo, prav tako pa že nekaj let vodim vodno aerobiko v sklopu Smučarskega društva Bohinj in Društva upokojencev Bohinj, ki je prav tako sofinanciran s strani Občine Bohinj. 

Program je potekal od meseca oktobra do konec meseca aprila. Vadeče so se vadbe redno udeleževale in na njej vzorno sodelovale Na vadbi je bilo skupaj vpisanih  18 vadečih, povprečno pa je bilo na vadbi po 8 udeleženk.  

V sklopu 60 minut smo se naprej ogrele z bazičnimi vajami in raztegom. Večji del vadbe je bil posvečen povečanju mišične moči (poudarek na mišicah rok in trupa) in vzdražljivosti v moči. Spoznavali smo se tudi s tako imenovano 'možgansko telovadbo' (Brain Gym), kjer smo se z zabavnimi vajami učili koordinacije sočasnega gibanja rok in nog. Posvetile smo se tudi ravnotežju, ki je izredno pomembna sposobnost v vsakdanjem življenju in se ga da z rednimi in ustreznimi vajami v precejšnji meri izboljšati. Nikakor nismo pozabili na mišice trupa (trebušne in hrbtne mišice). Ob koncu vsake vadbe smo poskrbele za izdaten razteg celotnega telesa, v kolikor so nam razmere dopuščale, pa smo vadbo zaključili z umirjeno meditacijo in sproščanjem. 

Ker je vadba za dobro počutje in zdrav življenjski slog izrednega pomena, sem v sezoni 2022/23 pogrešala kakšnega udeleženca/ko več. Vadba je sofinancirana s strani Občine Bohinj in je zato prispevek na vadbo minimalen,  zato pozivam Bohinjce in Bohinjke, da se nam v sezoni 2023/24 pridružite in z nami preživito 60 minut za zdravje in boljše počutje

 

Katarina Đurđević, prof. športne vzgoje

Oglejte si tudi