Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Na Voglu izmerili 350cm snega

Več kot 200 cm svežega snega je padlo od 24. februarja pa do 11. marca. Skupno v tej sezoni že 6 metrov. Letos se bo smučalo tudi še za 1. maja. V zadnjih 15 sezonah je bilo v marcu kar 6 sezon z več kot 3 m snega.
Če bi bilo na izredno deževen konec tedna v januarju, ko je padlo kar 400mm dežja za stopinjo hladneje, bi bili verjetno na Voglu sedaj izmerili že okoli 9 metrov padavin v obliki snega. Snežna odeja se sproti seveda seseda, zato ta podatek nikoli ni skladen s podatkom o strnjeni snežni odeji, ki je trenutno na 350 cm. Dovolj ga je tudi v dolini, kar je omogočilo, da je najdaljša proga v Sloveniji 7,5km dolg Žagarjev graben urejena in odprta. Izven urejenih smučarskih prog še vedno velja visoka nevarnost snežnih plazov.

 

Do 10. aprila bo smučišče obratovalo vsak dan, potem pa glede na razmere zagotovo še ob vikendih vse do 1. maja. 

Od 13. marca dalje pa do konca sezone velja v Bohinju akcija "Smučaj brezplačno", kar pomeni, da za rezervacije pri izbranih ponudnikih za 3 noči ali več ponujajo vozovnice za Vogel brezplačno.

 

“Čeprav je letošnja sezona po snežnih padavinah med najbolj bogatimi, pa so te razporejene povsem neenakomerno. Padalo je takrat, ko smo si najmanj želeli, na primer med šolskimi počitnicami, in sonce je na vso moč sijalo v decembru, ko smo željno pogledovali v nebo, če bo kaj padavin. Ureditev sistema za umetno zasneževanje je nujna, saj bomo le tako obiskovalcem Vogla zagotovili pravočasen pričetek sezone. Pogled na zadnjih 15 sezon to samo potrjuje, saj se je zima zamaknila za kak mesec in smo tako v zadnjih 15 sezonah kar 6-krat beležili izdatnejšo snežno odejo šele proti koncu januarja”, je povedal Boštjan Mencinger, predsednik uprave Vogel, d. d.

 

Sveže informacije

o stanju redno objaviljajo preko socialnih omrežij Faceboook in Twitter @VogelSkiCenter.
Vogel te dni: https://goo.gl/mHW9I9
Smučaj brezplačno: http://goo.gl/5G9kCk

Oglejte si tudi