Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
11°C
PET.
14°C
8°C
Oceni objavo

Med slovenskimi smučišči vse več sodelovanja

Na zadnji dan koledarskega poletja, 22. septembra, se je tudi uradno začela predprodaja smučarskih vozovnic na Voglu.
Po rekordni poletni sezoni, ki bo trajala še vse do 1. novembra, se z velikim pričakovanji pripravljamo na zimsko sezono, ki se bo predvidoma začela na prvi decembrski vikend in bo postregla tudi z nekaj novostmi in izboljšavami.

Z Vogla na Golte in obratno

Po izboru smučarjev v akciji za NAJ SMUČIŠČE je Vogel lani že drugič zapored osvojil laskavi naslov Naj smučišče med velikimi smučišči v Sloveniji. Ker pa med srednje velikimi smučišči že vrsto let kraljuje smučišče Golte, se je letos porodila ideja o skupni vozovnici, ki po izboru smučarjev v sezoni 2014/2015 ponuja le najboljše. Če združimo oba slogana smučišč potem velja, da bodo gostje »izkoristili dan in se počutili kot v pravljici«.

Smučarska vozovnica bo na voljo le v predprodaji, ki bo trajala vse do konca novembra, gostje pa jo bodo lahko izkoristili tam, kjer jim bo tisti dan najbolj ustrezalo. S tem se bomo na Voglu še bolj trudili in skušali dokazati, da se splača priti na Vogel na enodnevno smuko tudi iz od Vogla bolj oddaljenih krajev. Vozovnica je tudi lepo darilo, ki bo za ta namen ovita v praznično embalažo pod sloganom »Le najboljše zate!«

Sezonska vozovnica bo tako kot lansko leto veljala tako na Voglu kot v Kranjski Gori, kjer je vključena tudi nočna smuka, poleg tega pa bo možno z njo smučati tudi trikrat med tednom na Golteh. Velja omeniti družinski paket, kjer bo lahko na omenjenih smučiščih  smučala cela družina skupaj že za 889 evrov.

Pod imenom Slovenske Alpe pa se nadaljuje povezovanje treh največjih smučišč Gorenjske – Kranjske Gore, Krvavca in Vogla –, ki skupaj predvsem za območje Bleda ponujajo enotno terminsko vozovnico, ki je namenjena predvsem gostom iz tujine, ki bodo bivali na Bledu in njegovi okolici. Letos pričakujemo, da se bodo gostom iz Hrvaške in Srbije pridružili tudi Madžari, Poljaki in Čehi.

Avgust skoraj potolkel letošnji februar

Poletni obisk letos prvič v zadnjih 15 letih že zdaj presega preteklega zimskega, ko je na Voglu smučalo 90.000 smučarjev. Avgust je bil sploh rekorden. Od lanskega avgusta je bil boljši za dobrih 40 odstotkov, da bi prekosil letošnji najboljši zimski mesec februar s 35.000 smučarji, pa mu je zmanjkalo le slabih tisoč obiskovalcev. Predsednik uprave Boštjan Mencinger ob vzpodbudnih poletnih številkah poudarja: »Naš cilj ostaja, da vzporedno krepimo in razvijamo obe sezoni, saj le na ta način vidimo dolgoročen razvoj in s tem tudi obstoj podjetja. Letošnjo jesen bo šlo v nadaljno obravnavo kar nekaj idejnih projektov, za katere upamo, da bomo čim prej izpolnjevali pogoje za njihovo realizacijo. Eden takih je bil letos tudi spust po jeklenici - ZIPLINE, po kateri se je od odprtja 1. avgusta peljalo že več kot 1000 gostov. Vzpodbudna pa je tudi rast števila gorskih kolesarjev na Voglu, ki bodo sezono sklenili s posebnim zaključnim dogodkom, in sicer za prvi vikend v oktobru.«

Poletnemu dogajanju so letos v soorganizacij s Triglavskim narodnim parkom ponudili tudi nočne dogodke, in sicer so kar trikrat organizirali opazovanje nočnega neba s temu primernimi inštrumenti in pod strokovnim vodstvom astronoma, kar se je izkazalo kot zelo dobrodošla dodatna ponudba. Zato bodo nočno opazovanje neba obdržali v svoji ponudbi tudi v zimskem času. Naslednja priložnost za nočno izkušnjo na Voglu bo že ob bleščanju snega v decembru.

Oglejte si tudi