Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Kartica Gost Bohinja

Bohinjska občina si že vrsto let prizadeva urediti pritisk motornega prometa predvsem na jezersko skledo zaradi ohranjanja narave na tak način, da obiskovalci lahko kakovostno doživijo bohinjske naravne in kulturne danosti.

Turizem Bohinj in Občina Bohinj ponujata svojim gostom kartico, ki je namenjena gostom, ki vsaj dve noči prenočijo v Bohinju in plačajo turistično takso. Kartica je namenjena tudi lastnikom počitniških hiš ali stanovanj, ki plačujejo turistično takso v letnem pavšalnem znesku v skladu z določbami Zakona o spodbujanju razvoja turizma in Odlokom o turistični taksi v Občini Bohinj. Kartica omogoča brezplačno parkiranje in široko izbiro ugodnosti pri različnih storitvah v Bohinju in drugih krajih po Sloveniji.

 

Ugodnosti kartice lahko gostje Bohinja uveljavljajo v času neprekinjenega bivanja v Bohinju, lastniki počitniških hiš in stanovanj pa v obdobju do 15 dni od nakupa.

 

Kartica gost Bohinja je na voljo od 1. aprila do 31. oktobra in je na voljo v vseh turistično informacijskih centrih in pri nekaterih ponudnikih nastanitvenih kapacitet. 

 

Gostom je na voljo več vrst kartic:

- individualna kartica, ki omogoča brezplačno parkiranje za eno vozilo, popuste pa lahko uveljavlja ena oseba

- družinska kartica (dve odrasli osebi in vsaj en otrok), ki omogoča brezplačno parkiranje za eno vozilo, popuste pa lahko uveljavljajo vsi člani družine.

- kartica popustov vključuje samo ugodnosti, ne vključuje pa brezplačnega parkiranja in je na voljo gostom, ki prihajajo v Bohinj z javnimi prevoznimi sredstvi.

 

Avtobus, vlak, avtovlak, električna in navadna kolesa in izletniška ladja so samo nekatere možnosti, ki jih pod ugodnimi pogoji uporabljajo imetniki kartice in s tem prispevajo k umirjanju motornega prometa v Bohinju in razvoju okolju in ljudem prijaznega turizma.

Povezave

www.bohinj.si

Oglejte si tudi