Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Za konec še dve dvojni in ena skupna zmaga

V začetku marca smo se s smučarji tekači odpravili v Sarajevo, kjer so v Dvorištah na Jahorini potekala tekmovanja FIS v teku na smučeh. Dva naša tekača sta izpolnila pričakovanja, saj sta dosegla normo za pridobitev državnega razreda, ki ga podeljuje Olimpijski komite Slovenije.

Vse tekme so potekale v prostem slogu. Pri moških na 10 km je Gaber Arh prvi dan osvojil 17., drugi dan pa 14. mesto, Ajda Arh pa v absolutni ženski konkurenci šestih držav deveto in osmo mesto.

 

Naslednji konec tedna smo nastopali na slovenskem tekaškem pokalu. Na vrsti je bila individualna tekma v prosti tehniki. Pri mlajših deklicah je Iza Jensko dosegla tretje mesto, Lena Repinc je bila peta. V kategoriji starejših deklic je bila Ajda Arh tretja, Maša Kozomara pa šesta.

 

Med 13. in 15. marcem je na Rudnem polju potekal Alpski pokal v biatlonu. V seštevku treh tekem je Luka Plahuta pri starejših mladincih osvojil 19., Blaž Debeljak pri mlajših mladincih pa 18. mesto.

 

V soboto, 21. marca, smo na Rudnem polju na državnem prvenstvu v biatlonu individualno dobili dva državna podprvaka. To sta postala Blaž Debeljak pri mlajših in Luka Plahuta pri starejših mladincih. Pri starejših deklicah, kjer je tekma štela za slovenski pokal, je tudi Maša Kozomara osvojila drugo mesto.

 

V nedeljo, 22. marca, sta Luka in Blaž zopet ponovila rezultat prejšnjega dne, saj sta na tekaškem državnem prvenstvu v sprint štafetah osvojila srebro. Na slovenskem pokalu smo si tako v kategoriji mlajših kot tudi starejših deklic pokorili vso konkurenco. Pri mlajših je zmagala dvojica Lena Repinc in Iza Jensko, pri starejših pa Maša Kozomara in Ajda Arh.

 

Zadnjo marčevsko soboto je na prelepi planini Zajavornik potekalo najprestižnejše klubsko tekmovanje na državni ravni, in sicer tekmovanje standardnih štafet v klasični tehniki. Tudi na tem tekmovanju so nas zelo razveselila mlada bohinjska dekleta, saj so zmagale v obeh mlajših kategorijah, kar je zopet eden novih mejnikov v društvu. Pri mlajših deklicah je z veliko prednostjo slavila štafeta v postavi Lena Repinc, Kaja Marič in Kaja Zorč, pri starejših deklicah pa je šlo zelo na tesno, saj je naša štafeta v postavi Maša Kozomara, Ajda Arh in Iza Jensko v ciljnem sprintu za las prehitela štafeto kranjskega Triglava.

 

Naslednji dan je na Rudnem polju v naši organizaciji potekalo državno prvenstvo v biatlonu v skupinskem startu. Odlično se je odrezal Blaž Debeljak, saj je postal državni podprvak v absolutni mladinski konkurenci. Dodatno težo temu rezultatu daje tudi to, da je srebro dosegel kot najmlajši mladinec, saj bo v tej kategoriji tekmoval še naslednje tri sezone.

 

Kar se skupnih rezultatov na pokalnih tekmovanjih tiče, se lahko pohvalimo z Ajdo Arh, ki je podobno kot lani, tudi letos osvojila celoten tekaški četverček: skupno lovoriko tako na mednarodnem tekaškem »No borders cup« pokalu kot na slovenskem pokalu Geoplin ter zmago na državnem prvenstvu in mednarodnem tekmovanju Topolino. Za piko na i pa še prestižno zmago v klasičnih štafetah.

 

 

Rok Bremec, SD Bohinj

Oglejte si tudi