Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Vadba za otroke v Športnem društvu Bohinj

V športnem društvu Bohinj bodo septembra začeli z vadbo za otroke, ki bo potekala po krajevnih skupnostih v Bohinju. Otroci bodo razdeljeni v različne starostne skupine, v katerih bo potekala njim prilagojena vadba. vadbo po skupinah po opisu, ki so ga posredovali v Športnem društvu Bohinj, navajam v nadaljevanju.

SKUPINA ŽABICA

Športno-gibalna vzgoja predšolskih otrok od 3. do 5. leta starosti

 

Otroci vadijo brez prisotnosti staršev, pod vodstvom dveh vaditeljev.

Spoznali bodo različne športno-gibalne vsebine in pridobili različna športno-gibalna znanja. Vadba je prilagojena starosti in razvoju otroka, prav tako tudi igrala in športni pripomočki.

Program je sestavljen iz elementarnih iger (preko ogrevanja do iger in sproščanja), vaj gimnastike (z rekviziti in brez njih) in naravnih oblik gibanja (tek, poskakovanje, skakanje, plezanje, plazenje, dviganje, nošenje, kotaljenje, potiskanje, vlečenje, metanje, zadevanje).

Cilj programa po 10-mesečnem obdobju je, da otroci obvladajo osnovna gibanja. 


SKUPINA SKOKEC

Šport od A do Ž

Šport od A do Ž je raznovrstna vadba, namenjena otrokom od 5. do 10. leta starosti, ki se ne želijo usmeriti v določeno športno panogo.

 

Pri tej obliki vadbe otroci spoznavajo osnovne elemente številnih športnih panog, od atletike, badmintona, gimnastike, nogometa, rokometa do košarke, tenisa, plavanja, drsanja, skratka, spoznavajo športe od A do Ž.

Vadba je rekreativna oblika vzgoje z namenom razvijanja motoričnih sposobnosti in športnega duha. Vadbo vodijo usposobljeni vaditelji.

 

Kje in kdaj: Dvorana Danica, Bohinjska Bistrica, v ponedeljek, 15.30–16.30,

Koprivnik – Gorjuše, v ponedeljek, 17.30–18.30,

Kulturni dom, Stara Fužina, v torek, 17.30–18.30,

Osnovan šola, Srednja vas, v četrtek, 17.30–18.30.

Z vadbo začnemo v ponedeljek, 12. 9. 2016.

 

Dodatna ugodnost : vsi otroci, ki bodo v letu 2016/2017 redno obiskovali programe Športnega društva Bohinj, imajo možnost obiskovanja ur angleščine enkrat tedensko

brezplačno, po vpisu pa dobijo tudi trenirko in bidon Športnega društva Bohinj.

 

Prijave pošljite do 10. 9. 2016 na e-naslov sdbohinj@gmail.com ali pokličite na številko 030 401 691 (Tadej) oziroma 040 468 376 (Saša).

 

Oglejte si tudi