Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Naučimo se smučati!

Kaj imajo otroci rajši od brezskrbnega uživanja na snegu? Težko bi našteli veliko stvari. Če pa temu dodamo še prve korake s smučmi, spuščanje in vijuganje po zasneženih gričkih, vožnjo s pravo vlečnico, za piko na i pa dobro družbo, je veselje še toliko večje.

Tudi v letošnji zimi bomo nadaljevali z našimi smučarskimi aktivnostmi na smučišču Senožeta oz. na Pokljuki, odvisno, kje bo zima radodarnejša s snegom, in sicer vsako soboto in  nedeljo ter med zimskimi počitnicami (15.–19.2.2016).

Otroci se učenja smučanja najhitreje učijo med vrstniki, zato so vsi naši tečajniki stari od 3 do 10 let. Za najmlajše smo pripravili učenje prvih smučarskih korakov skozi igro, ki je namenjena prilagajanju na smučarsko opremo in stiku s snegom, učenje pravilnega vstajanja, zaustavljanja, osnovnih oblik drsenja, učenje preprostih sprememb smeri drsenja ter tudi uporabe žičniških naprav. Otroci so razdeljeni v skupine 4-6 otrok, pristop pa je večinoma individualen. Za starejše otroke pa bodo pravi izziv nadaljevalne oblike smučanja, vijuganje v plugu in paralelno vijuganje ter osnove carvinga. Otroci so razdeljeni v skupine 4-8 otrok. Vse skupine vodijo strokovno usposobljeni učitelji, z izkušnjami pri delu z otroki.

In kaj lahko počnete starši, med tem, ko se vaši malčki zabavajo na snegu? Za vas so na voljo brezmejni kilometri smučarskega teka, smučanje, sprehodi in čudoviti razgledi na zimsko pokrajino, ali pa skok v bazen in savno v bližnji vodni park.

Vse informacije o naših smučarskih programih  in pričetku tečajev lahko dobite na alpskasola.bohinj@gmail.com, FB Alpskašola Bohinj ali na 041 369 681 (Polona).



Ekipa Alpske šole Bohinj

Oglejte si tudi