Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

30. Jubilejni CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

Še manj kot dva tedna nas loči od letošnje jubilejne izvedbe triatlona jeklenih. Na triatlon je trenutno prijavljenih cca 80 posameznikov in posameznic ter blizu 40 ekip. Štart bo tradicionalnoob 09.30. CEBE Triatlon jeklenih sestavlja 8 kilometrov veslanja s kajaki po Bohinjskem jezeru (do Ukanca in nazaj), 16 kilometrov gorskega kolesarjenja od jezera do parkirišča pod planino Konjščica in 8 kilometrov teka v hrib, prek Konjščice do cilja pri Vodnikovi koči na Velem polju.  

Tekma posameznikov zahteva maksimum, zato organizatorji z veseljem nudijo tudi tekmovanje ekip, ki so razdeljene v 3 kategorije: ženske in dve moški ali mešani kategoriji ekip do 150 let in nad 150 leti seštevka vseh let tekmovalcev. Za marsikoga je zanimivo tudi to, da lahko na ekipni tekmi nastopata samo dva tekmovalca v ekipi.

Tekmovalke in tekmovalci lahko tudi letos prevzamejo štartne številke že v petek 26.8. in se tako lažje pripravijo na štart. Številke bodo delili v prostorih TD Bohinj med 17.00 in 20.00 uro 26.8.

Zanimivost tekmovanja pa je tudi personalizacija štartnih številk, saj si jih tekmovalke in tekmovalci lahko izberejo. 

Vsi zainteresirani se lahko še prijavijo do ponedeljka 22.8.2016. Za 30 izvedbo  triatlona si želijo močne in pestre udeležbe, tako prekaljenih "kajl" kot čimveč novih junakov planin, sporočajo organizatorji. 

»Tekmuj tako kot pred 30 leti!«  Ob 30. izvedbi triatlona Jeklenih bodo s pomočjo glavnega sponzorja Rodeo team d.o.o., posebej nagradili tiste, ki se bodo na progo podali v čast začetkom triatlona v Bohinju, ki je bil hkrati začetek triatlona v Sloveniji. Oblecite se v 30 let stare športne obleke, poiščite opremo, ki so jo uporabljali takrat in se preizkusite če na njej še vedno zmorete do cilja. Vseeno ali z enim kosom ali s celotno podobo.  Med vsemi, ki se bodo tako poklonili 30. izvedbi trialtlona, bo komisija izbrala najbolj originalne in jim podelila simpatične nagrade!

Zaključni program se letos prične ob 17.30 uri z žrebom številk, potem pa častno predajo plaket, podelitvijo nagrad za najboljše, za konec pa še zabava z glasbeno skupino.

Oglejte si tudi