Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Spoznavni tabor v Bohinju

Spoznavnega tabora v Bohinju se je udeležilo 142 dijakinj in dijakov 1. letnika Gimnazije Franceta Prešerna.

Načrtovani program smo kljub slabim vremenskim obetom izpeljali v celoti. Dijaki so si najprej ogledali Oplenovo hišo v Studorju, kjer so spoznavali zgodovino in kulturo bivanja v Bohinju. Pri ogledu Planšarskega muzeja pa so slišali veliko zanimivega o življenju in delu na bohinjskih planinah.

Po nastanitvi v hostlu Pod Voglom so sledile športne aktivnosti, ki so jih dijaki najbolj težko pričakovali. Vožnja s kanuji po jezeru in kolesarjenje po Bohinju sta za nekatere dijake predstavljala prav poseben izziv, ki pa so ga zmogli prav vsi. Glavni cilj spoznavnega tabora je bil dosežen. Sošolci so se dodobra spoznali in spletlo se je veliko novih prijateljskih vezi. Dijaki so se veseli in zadovoljni ter polni novih izkušenj vrnili v Kranj.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila profesorjem spremljevalcem, Anji Poštrak, Barbari Resman in Mojci Taler za vodenje po omenjenih muzejih, inštruktorjem Pac Sports za varno izvedbo športnih aktivnosti, Turizmu Bohinj za reklamno gradivo ter osebju hostla Pod Voglom za prijaznost in gostoljubje.

Oglejte si tudi