Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Prostovoljske akcije v Bohinju

Javni zavod Triglavski narodni park v sodelovanju s Taborniško zvezo Slovenije, Krajevno skupnostjo Stara Fužina - Studor, Turizmom Bohinj, Občino Bohinj, Režijskim obratom Bohinj in Smučarsko skakalnim klubom Bohinj v teh dneh organizira prostovoljske akcije na območju Bohinja. Različne skupine skavtov, ki prihajajo v Bohinj predvsem iz Belgije in Francije, opravljajo okoljska in družbeno koristna dela, s katerimi pomagajo lokalni skupnosti pri delih v naravi in različnih vzdrževalnih delih ter s tem prispevajo k varovanju narave.

Delo s prostovoljci v Triglavskem narodnem parku postaja utečena večletna praksa. V letu 2017 je pri prostovoljskih akcijah sodelovalo preko 100 prostovoljcev, ki so skupno opravili več kot 2200 ur prostovoljnega dela, letos pa pričakujemo približno 150 prostovoljcev.

Sodelovanje in druženje s prostovoljci ima tudi širši pomen. Udeleženci dobijo pozitivno podobo naših krajev, s svojim trudom in opravljenim delom pa veliko prispevajo k lokalnemu okolju in skupnosti, ki kot večina turističnih krajev v poletnih mesecih ne premore dovolj rok za dela, ki pa so za podobo kraja in tudi varstvo narave nujna.
zavod TNP

Oglejte si tudi