Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

STREHA CERKVE NA BITNJAH

Sredi polja na Bitnjah, kjer se pred Bistrico široko odpre pogled na Bohinjski dolini, stoji cerkev Rožnovenske Matere Božje. Njena podoba tako zaznamuje prostor, da je upodobljena na marsikateri kartici z lepimi pozdravi iz naših krajev ali sebki v sodobnem času. Upodobili pa so jo tudi na nalepkah za velikonočne pirhe s slovenskimi motivi, kar me je zelo presenetilo pa tudi razveselilo.

Obnovitev velikega oltarja cerkve je bila zaključena v letu 2019 in slovesno blagoslovljena po koroni. V zadnjih dveh letih pa se je pokazalo, da je streha na južni in zahodni strani dotrajana. Toliko prepušča vodo, da se škoda dela na podstrešju. Madež pa je viden tudi že na stropu cerkve. Ker se cerkve s kakšno drugačno kritino kot s skodlami ne mi ne ZVKDS ne moremo predstavljati, je potrebno vzeti v zakup tudi stroške, ki pa so precej veliki, nekaj čez 60.000,00 €. To presega zmožnosti same župnije. Sredstva za obnovo bo prispevala Občina Bohinj kot tudi Nadškofije Ljubljana ter seveda vsi, ki vam je mar za podobo tega dela Bohinja in ste že prispevali.

Hvala za vašo pripravljenost. Za vse, ki bi že želeli darovati objavljamo podatke za nakazilo in se hkrati opravičujemo, za napačno navedeno številko TRR v Bohinjskih novicah.

Pravilni TRR je : SI56 0433 1000 2919 815.
 
SKLIC: 00 05-2023,
ZA STREHO NA BITNJAH
 

Oglejte si tudi