Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Občni zbor ZB KO Polje Bohinj

Letni občni zbor društva

Dnevi in leta bežijo, da jim komaj sledimo. Tako se je končalo leto 2012 in pričelo novo 2013, s tem pa tudi kup dela in obveznosti. To so  letna poročila, evidence, statistika , ki jih obravnavamo na rednem  letnem  občnem zboru. Vse to pa moramo narediti do konca meseca marca, kjer je potrebno prikazati delovanje organizacije s tega in onega področja dela. Da pa je zadeva še bolj zanimiva se tudi štiriletno obdobje obrne kot bi mignil in že je tu volilni letni zbor – skupščina.

 

Tako je tudi v naši organizacije dne 9.1.2013 v prostorih gasilskega društva Savica Polje potekal takšen zbor, katerega se je udeležilo  dokaj veliko število naših članov. Glede na volilno leto   je bil obsežen tudi dnevni red. Najbolj pomembni točki sta bili razrešitev dosedanjega vodstva KO in izvolitev novega.

Umrlim članom naše organizacije smo se  poklonili z enominutnim molkom.

Nič manj niso bile pomembne tudi ostale točke, ki se nanašajo na poročila posameznih nosilcev funkcij, predstavitve finančnega in delovnega plana, vzdrževanje in obnova spomenikov in obeležij, skrb za starejše občane in predavanje s področja zdravstva, ter konstruktivne razprave na podana poročila.

Po tri urnem delu, ki je potekalo brez problemov smo sejo zaključili z ugotovitvami, da je dosedanje vodstvo NO in UO delovalo zelo dobro. Zato  je bil dan predlog, da se vodstvo ne menja in ostane v isti sestavi kot doslej in sicer:  Predsednik Boris Rožič, podpredsednica Cvetka Soklič, tajnik Martin Gorišek, Blagajničarka Marija Malej, predsednik nadzornega odbora Boris Malej, podpredsednik Stanislav Pekovec in član Janez Loncnar. Poleg tega so bili izvoljeni tudi stari – novi poverjeniki po vaseh in sicer: Brod - Savica Marija Polak, Kamnje Marija Cerkovnik, Polje - Žlan  Janez Loncnar, Laški Rovt Viktor Repinc ter Ribčev Laz Marija Malej in Boris Rožič. Do spremembe je prišlo le pri NO,  pokojnega predsednika  Bogomirja Košnika je nadomestil Boris Malej, kot je bilo omenjeno pri predstavitvi posameznih nosilcev funkcij. Vsi predlagani kandidati novega vodstva so se z imenovanjem strinjali, s strani navzočih članov KO, pa so bili soglasno izvoljeni.

Na zboru so bili navzoči tudi člani sosednjih krajevnih organizacij  Bohinjske Bistrice in Srednje vasi, s katerimi dobro sodelujemo, kakor tudi z ostalimi, katerih predstavniki pa se  zaradi objektivnih razlogov našega zbora niso mogli udeležiti.

 

Na občnem zboru so bila podeljena tudi priznanja zaslužnim članom.  Posebno priznanja za uspešno delo v organizaciji ZB NOB, za sodelovanje na proslavah in prireditvah ter pri uveljavljanju vrednot NOB  je prejel član gledališča 2B Bohinjska Bistrica Samo Gardener, ki nam že vrsto let kvalitetno in odgovorno pomaga pri organizaciji prireditev na območju Bohinja. Priznanje sta prejela tudi blagajničarka in tajnik KO Polje Bohinj.  Vsem trem je priznanja izročil podpredsednik združenja ZB za vrednote NOB  Radovljica, g. Janez Cerkovnik  in hkrati tudi obrazložil zakaj se jim podeli priznanje.

 

Pred zaključkom zbora so v parih besedah svoje videnje na naše delovanje povedali tudi prisotni gostje. Pohvalili so naše delo, ter nam zaželeli, da s tako obliko dela  nadaljujemo tudi v naslednjem obdobju.

Ker je po  tako napornem delu in dolgotrajnem govorjenju potrebno izgubljeno energijo nadoknaditi smo poskrbeli za skromno pogostitev , ki pa je bila obenem tudi priložnost za druženje, izmenjavo strokovnih mnenj in navezovanje osebnih kontaktov.

Oglejte si tudi